KokenKoken

Hasselback rookworst met Indische marinade

Deze rookworst is weer eens iets heel anders dan je gewone rookworst bij een stamppotje. Je snijdt de rookworst in, net als een hasselback aardappel en bakt hem in de oven met een Indische marinade. Dat zorgt voor een heerlijke zoetpittige rookworst, erg lekker met wat zure atjar erbij. Het is makkelijk te maken, je bent ongeveer een kwartier bezig met bereiden en daarna moet de worst nog een kwartier in de oven.

Lees meer »

Hasselback bietjes met geitenkaas en appel

Ik ben fan van bietjes en ze combineren perfect met geitenkaas en appel. Dus qua smaak zit je al goed met deze hasselback bieten. Ze worden het lekkerst als je rauwe bieten gebruikt, maar dan moet je wel even geduld hebben, want ze moeten een uur in de oven. Heb je weinig tijd, dan kun je gekookte bietjes gebruiken en ze meteen met de appel erbij in de oven zetten (stap xx). Het bakken duurt dan maar een kwartiertje, de bieten zijn dan wel een stuk zachter.  

Lees meer »

Arancini met salami

Arancini ken je vast wel, heerlijke gefrituurde balletjes gevuld met risotto. Een soort Italiaanse bitterbal, heerlijk bij een borrel of als voorgerecht. Dit recept is voor een 12 aranchini, lekker gevuld met salami en stukjes parmezaan. Ze zitten bomvol smaak!

Lees meer »

Drentse boerenkoolsoep

Heb je zin in boerenkool, maar dan iets minder zwaar en vullend dan in stamppot. Dan is deze soep een goed idee. Hij is goed gevuld met prei, varkenspoulet, ui, rookworst, rijst en gort (of spelt). Je maakt de bouillon extra lekker door een mergpijp mee te koken.

Lees meer »

Kipkerrie cocktail

Deze variant op de garnalen cocktail is een makkelijk, smaakvol en snel voorgerecht. Perfect als je weinig tijd hebt! Je kan de kerriesaus helemaal zelf maken, dat wordt megalekker. Maar als je echt weinig tijd hebt, kan je natuurlijk ook kant-en-klare saus gebruiken. Dan ben je helemaal snel klaar.

Lees meer »

Gerookte eendenborst krans

Wil je een makkelijk, maar mooi en vooral lekker voorgerecht serveren tijdens de kerst? Dan is deze kerstkrans van gerookte eendenborst een goed idee. Je hebt er geen pannen bij nodig, want je gebruikt gewoon plakjes gerookte eendenborst. Maak er een vulling bij van roomkaas met wortel, bramen en rucola. En breng het op smaak met peper, verse tijm en balsamica azijn. Een heerlijke smaakcombinatie!

Lees meer »

Thee gerookte zalm

Wist je dat je heel makkelijk thuis, in je keuken, warm kan roken? Ik kwam hier een tijdje geleden achter en het bleek heel leuk te zijn om te doen. Je hebt eigenlijk alleen een wok met deksel en stoommandje nodig. Verder gebruik je aluminiumfolie, rijst, gedroogde theeblaadjes en bruine suiker.

Lees meer »

Gehakt-couscousballetjes

Deze gehaktballetjes bestaan voor een deel uit couscous, waardoor ze lekker luchtig zijn en een stuk minder vlees bevatten dan gewone gehaktballetjes. Ze zijn heerlijk gekruid met peterselie, paprikapoeder, komijn en nootmuskaat. En dat kruidige combineert dan weer heel goed met zoete muhammara als dipsaus.

Lees meer »

Gevulde appels met vadouvan gehakt

Deze gevulde appels zijn een aanrader als je een lekker, maar ook makkelijk voorgerecht op tafel wilt toveren (bijvoorbeeld bij dit appelmenu). De combi van zoete appel en gekruid gehakt is erg lekker! Je holt de appels gewoon uit, stop het gehakt erin en zet het in de oven, even geduld en klaar-is-kees...

Lees meer »

Tataki van watermeloen

Ja, wat je hieronder op de foto ziet is echt watermeloen en geen tonijn. Door de watermeloen te roosteren, marineren en vervolgens nog even te grillen verandert de structuur helemaal. Alhoewel de smaak nog wel wat anders is dan tonijn, gaat het er wel echt op lijken. Ik was er eigenlijk nogal sceptisch over, maar ben nu helemaal om!

Lees meer »

Groentestoof met prosciutto

Wil je een etentje starten met een licht en gezond voorgerecht? Dan is deze groentestoof de perfecte keuze! Lekker veel groenten die je stooft met een deksel van prosciutto. Heel makkelijk en vol smaak. Je kan 'm trouwens ook als hoofdgerecht maken, serveer er dan eventueel gebakken aardappeltjes bij.

Lees meer »
KokenKoken