KokenKoken

Romige preisoep met hamblokjes

Deze soep is gezond en toch lekker romig. Dat komt doordat je 20+ smeerkaas toevoegt, een handig trucje van Weight Watchers. Deze soep is dan ook het voorgerecht van het Weight Watchers menu. Maar met een broodje erbij ook een lekkere doordeweekse maaltijd voor 2 personen.

Lees meer »

Parmezaanse kaas bakje met carpaccio

Normaal strooi je de parmezaan over de carpaccio heen, maar deze keer serveer je de carpaccio in de parmezaan. Heel lekker en het ziet er ook nog eens leuk uit! Ik maakte het als onderdeel van het kaas menu. Dus hou je van kaas? Probeer dan eens dit kaasmenu. 

Lees meer »

Mosselspiesjes met spek en beurre blanc

Deze spiesjes zijn een heerlijk voorgerecht voor alle mossel liefhebbers! Je prikt de gekookte mossels op spiezen en omwikkelt ze met spek. Dat rooster je lekker in de oven en vervolgens serveer je de spiezen met een romige, frisse beurre blanc met citroen.

Lees meer »

Groene couscoussalade met tonijn

Deze salade is perfect voor allerlei momenten, zo maakte ik hem als voorgerecht bij dit picknick menu, maar maak hem vooral ook als hoofdgerecht op warme dagen of neem hem mee naar je werk als lunch.

Lees meer »

Kipkerrie cocktail

Deze variant op de garnalen cocktail is een makkelijk, smaakvol en snel voorgerecht. Perfect als je weinig tijd hebt! Je kan de kerriesaus helemaal zelf maken, dat wordt megalekker. Maar als je echt weinig tijd hebt, kan je natuurlijk ook kant-en-klare saus gebruiken. Dan ben je helemaal snel klaar.

Lees meer »

Butter board met spek en honing

Op Instagram vlogen de butter boards mij de laatste tijd om de oren. Ze zien er vaak prachtig en heel lekker uit! Tijd om er zelf ook eens mee aan de slag te gaan. Eigenlijk is het een soort deconstructed kruidenboter. In plaats van de boter te mengen met de andere ingrediënten strooi je alles er gewoon overheen. Lekker makkelijk dus! Dit butter board maakte ik als voorgerecht bij het plank menu, maar hij is ook perfect bij een borrel. Het heeft een lekkere combi van zoet en hartig: gerookte boter met crunchy spekblokjes, honing, rozemarijn en roze peperkorrels. 

Lees meer »

Wrappizza tonijn

Er staan al diverse pizza's op deze site, zo lekker altijd! Helaas niet bepaald gezond, dus is een gezonder alternatief altijd een goed idee om nog vaker van de smaak van pizza te genieten. Aangezien vooral het deeg een caloriebom is, maak je deze gezondere pizza met een bodem van een volkoren wrap.

Lees meer »

Quattro formaggi champignons

Deze champignons zijn perfect voor kaasliefhebbers! Ze zijn gevuld met (de naam zegt het al) 4 soorten kaas. Een heerlijk voorgerecht of lekker bij een uitgebreide borrel. Een soort kleine pizzaatjes, maar dan zonder bodem. En ze zijn super makkelijk om zelf te maken. 

Lees meer »

Auberginerolletjes met kruidige paddenstoelenpaté

Deze auberginerolletjes met paddenstoelenpaté zien er lekker feestelijk uit. Heerlijk als voorgerechtje of bij een borrel. Ze zijn helemaal plantaardig en zitten vol met smaak en groente. Ik maakte de rolletjes dan ook voor het groente menu, een lekker vegan menu waarbij groenten de hoofdrol hebben.

Lees meer »

Libanees platbrood met labneh

Toen Chef Job (je weet wel van 24 Kitchen!) een tijdje geleden voor ons kookte, startte zijn menu met Libanees platbrood met een yoghurtdip. Super simpel, maar mega lekker. Dus als voorgerecht bij het Libanese menu besloot ik Job gewoon na te apen. Beter goed gejat dan slecht bedacht, toch!?

Lees meer »

Krokante polenta met nduja dip

Deze krokante polenta met nduja dip is een heerlijk smaakvol voorgerechtje. De polenta heb ik redelijk neutraal gehouden, want die dip zit al barstensvol smaak. Nduja is namelijk een zeer pikante smeerbare salami uit Italië, waardoor je eigenlijk zonder moeite een smaakvolle dip maakt. Pas wel even op met de hoeveelheid, vanwege de pittigheid. Die trouwens dan wel weer perfect samengaat met het zoetige van de gegrilde paprika's.

Lees meer »

Tomaten tarte tatins op z'n Grieks

Deze hartige, eenpersoons tarte tatins van tomaat zijn een heerlijk voorgerecht! Je bereidt het supersnel voor in zo'n 10 minuten en daarna zet je ze in de oven en hoef je alleen nog 20 minuten te wachten tot ze klaar zijn. Garneer met feta en een beetje peterselie en eet ze warm. Ik maakte ze als voorgerecht bij dit tomaten menu, maar je kan ze ook serveren bij een soep of salade en er een hoofdgerecht van maken.

Lees meer »
KokenKoken