Ik ben fan van bietjes en ze combineren perfect met geitenkaas en appel. Dus qua smaak zit je al goed met deze hasselback bieten. Ze worden het lekkerst als je rauwe bieten gebruikt, maar dan moet je wel even geduld hebben, want ze moeten een uur in de oven. Heb je weinig tijd, dan kun je gekookte bietjes gebruiken en ze meteen met de appel erbij in de oven zetten (stap xx). Het bakken duurt dan maar een kwartiertje, de bieten zijn dan wel een stuk zachter.
De bietjes zijn een lekker voorgerecht bij het hasselback menu, maar ook en perfect bijgerecht bij vlees.

Ingrediënten voor 4 personen
400 gr bieten (liefst 2 grote)
2 el olijfolie
1 tl tijm
1 tl rozemarijn
Halve appel
50 gr zachte geitenkaas (kies zelf je favoriet, ik ging voor een sterke smaak met de chabichou de poitou)
Het recept voor hasselback bieten met appel en geitenkaas
- Verwarm de oven voor op 195 graden (hetelucht).
- Schil de bieten en halveer ze. Leg met de snijkant naar beneden en snij dunne plakjes tot ongeveer drie kwart van de bieten, zodat de onderkant aan elkaar blijft zitten.
- Meng de olijfolie met de tijm en rozemarijn en voeg wat peper en zout toe. Smeer de bietjes in met ongeveer de helft van de olie.
- Leg op een bakplaat met bakpapier op kant en bak ze 45 minuten in de oven.
- Snij ondertussen de appel in dunne plakjes.
- Haal de bietjes na 3 kwartier uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 180 graden.
- Laat ze iets afkoelen en doe dan tussen de helft van de plakken biet (om en om) een plak appel.
- Bestrijk met de rest van de kruidenolie en zet terug in de oven. Bak nog 15 minuten.
- Laat de bietjes weer iets afkoelen en voeg dan de geitenkaas toe in de sneden waar geen appel in zit.
- Garneer eventueel nog met microgroenten of tijm en rozemarijn. Serveer terwijl ze nog warm zijn.
Eet smakelijk!
Serveer een van deze hoofdgerechten na de hasselback bieten:
Reactie plaatsen
Reacties