Hasselback rookworst met Indische marinade

Deze rookworst is weer eens iets heel anders dan je gewone rookworst bij een stamppotje. Je snijdt de rookworst in, net als een hasselback aardappel en bakt hem in de oven met een Indische marinade. Dat zorgt voor een heerlijke zoetpittige rookworst, erg lekker met wat zure atjar erbij. Het is makkelijk te maken, je bent ongeveer een kwartier bezig met bereiden en daarna moet de worst nog een kwartier in de oven.

Ik maakte hem als voorgerecht bij het hasselback menu, maar het is ook een prima snack bij een biertje. Of serveer hem gewoon wel bij een stamppot, bijvoorbeeld een Indisch gekruide hutspot.

Ingrediënten voor 4 personen

1 rookworst
1 kleine ui
1 tl Java spice
2 el ketjap manis
1 el sambal
1 tl gemberpuree
1 tl knoflookpuree
1 tl bruine basterdsuiker
Atjar tjampoer voor erbij

Aan de slag met de Indische hasselback rookworst

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).
  2. Snipper de ui en verwarm een beetje olie in een kleine koekenpan.
  3. Fruit de ui aan op middelmatige temperatuur, voeg na 2 à 3 minuten de javakruiden, gember en knoflook toe.
  4. Bak nog een minuutje en voeg dan de sambal, ketjap en bruine suiker toe.
  5. Warm nog een paar minuten door, zodat de suiker helemaal oplost. Proef en voeg naar smaak extra sambal toe of juist extra suiker als je het te pittig vindt. Haal van het vuur.
  6. Snij de rookworst nu voorzichtig tot ongeveer 3 kwart in plakjes, zodat de onderkant aan elkaar vast blijft zitten.
  7. Leg in een ovenschaal met bakpapier en smeer goed in met de marinade.
  8. Bak de rookworst 15 minuten in de oven.
  9. Leg daarna op een bord en serveer met atjar tjampoer.

Eet smakelijk!

KokenKoken

Combineer deze bijzondere rookworst met een van deze gerechten, als voorgerecht of onderdeel van een rijsttafel:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.