Bol AlgemeenBol Algemeen

Chia-yoghurtpudding met mango, gember en kokos

Deze pudding maak je op basis van magere yoghurt, chiazaad en kokosmelk. Daar bovenop giet je een heerlijke puree van mango, gember en nog een beetje kokosmelk. Een lekker zomers en redelijk gezond toetje dat ik maakte voor het Weight Watchers menu. Na ruim 3 jaar foodbloggen was het namelijk echt tijd om wat af te vallen. Gelukkig kan je dan dus nog steeds hele lekkere toetjes eten!

Lees meer »

Dutch baby met rabarber

Het is rabarbertijd! Ieder jaar kijk er weer naar uit, er staan inmiddels ook al flink wat rabarber recepten op mijn blog, zowel zoet als hartig. Een overzicht vind je hier. Deze keer ging ik weer voor een toetje, een heerlijke dutch baby gevuld met rabarber.

Lees meer »

Kokos-limoencrêpes

Deze zomerse  crêpes zijn een heerlijk toetje bij het pannenkoeken menu. Of eet ze lekker als ontbijt, brunch, lunch of tussendoortje. Zoals met alle lekkere gerechten, kan het altijd eigenlijk ;)

Lees meer »

Wortelsorbet met sinaasappelsaus

Deze sorbet is heerlijk zoet en verfrissend en heeft een prachtige oranje kleur. Niet zo gek, want het is gemaakt van wortel. Je serveert hem met een heerlijke saus van ingemaakte sinaasappelschil, dat voegt een beetje bitterheid toe. Erg lekker bij de zoete sorbet.

Lees meer »

Tavuk Gögsü

Pudding met kip erin klinkt een beetje gek en misschien ook helemaal niet lekker. Maar dat is het wel! In Turkije is deze tavuk gögsü een bekend dessert en het schijnt dat het door Ottomaanse sultans gegeten werd. Er zijn Arabische recepten uit de 10e bekend van dit recept. Iets dat al zolang gemaakt wordt moet wel lekker zijn toch!?

Lees meer »

Rumba-bana met ananas

Deze heerlijke cakejes komen uit het kookboek 'The dessert game' van Reynold Poernomo. Bekend door zijn deelname aan meerdere seizoenen van Master Chef Australia en vorig jaar aan Dessert Masters. Ondanks dat hij niet gewonnen heeft, is hij wat mij betreft een ware dessert master!

Lees meer »

Broodpudding met appel en whiskey-karamelsaus

Ik had nog nooit broodpudding gemaakt, heel dom blijkt nu. Want wat is dat lekker! Je kan er alle kanten mee op, maar deze variant maakte ik als toetje bij het Outlander menu. In een van de Outlander-boeken eten Jem en zijn vader Roger ervan en het wordt beschreven als '...delicious, bursting-sweet and creamy on the tongue'. Klinkt goed toch?

Lees meer »

Tortillahoorntjes met tomatensorbet en avocado ijs

Nacho's met guacamole, misschien niet iets waar je aan denkt bij een toetje, maar daar komt de inspiratie voor deze ijsjes toch echt vandaan. Je maakt een roomijs van avocado en een sorbet van tomaat (de belangrijkste ingrediënten van guacamole) en ijshoorntjes van tortillawraps. Samen een heerlijk toetje dat perfect past bij een Mexicaans menu.

Lees meer »

Tomaten-aardbei panna cotta met gekonfijte tomaatjes

Deze panna cotta is niet zomaar panna cotta, je maakt hem met aardbeien en tomaten. Klinkt gek, maar tomaat is eigenlijk gewoon fruit en erg lekker in een toetje! Je serveert er gekonfijte cherrytomaatjes bij en garneert het met pure chocola, cacoa nibs of bv. deze mini chocolade macarons.  Hou je van tomaat, maak het dan als toetje bij dit tomaten menu.

Lees meer »

Gezondere profiteroles met bananenijs

Ook zo'n fan van profiteroles!? Heerlijk soesjes gevuld met ijs of room en overgoten met warme chocoladesaus. Echt comfortfood en een goede afsluiter van een etentje. Maar soesjes, ijs en chocosaus zijn natuurlijk allemaal niet heel gezond. Gelukkig is deze gezondere variant net zo lekker, bijvoorbeeld bij dit gezondere comfortfood menu.

Lees meer »

Kaneelpizza met peer

Een pizza als toetje, dat kan best! Deze zoete pizza is namelijk echt een heerlijk nagerecht, maar ook een aanrader voor een zoete lunch of tussendoortje. Je maakt een zoet pizzadeeg en belegt de pizza met kaneelboter, peer en pecannoten. Ik maakte hem als onderdeel van het pizza menu, maar ga hem zeker vaker maken! Het deeg moet een uurtje rijzen op een warme plek, in de tussentijd kan je mooi de peren schillen en snijden.

Lees meer »
KokenKoken