Open lasagne met witte asperges en champignons

Asperges worden vaak gekookt en geserveerd met ham, aardappels en een botersausje. Maar je kan er zoveel meer mee, ga bijvoorbeeld op de Italiaanse tour en maak er deze open lasagne mee. Bij een open lasagne gebruik je wel lasagnevellen, maar bereid je ze niet in de oven. Door alle onderdelen van de lasagne los te bereiden kan je heel mooi de verschillende ingrediënten zien.

Lees meer »

Warme bonensalade met diamanthaas

Dit is niet zomaar een salade, maar een volledige warme en gezonde maaltijd. Geen AVG-tje, maar een BVG-tje. Je vervangt de aardappels namelijk voor geroosterde bonen. Lekker voedzaam en net zo vullend als aardappels. Ik maakte het voor het Weight Watchers menu, aangezien er na 3,5 jaar foodbloggen toch wel wat kilo’s af moeten.

Lees meer »

Oranje couscous met kip en krokante kikkererwten

Ik ben fan van couscous en deze variant is een leuk gerecht voor Koningsdag. Je maakt het met een lekkere oranje marinade van o.a. gerookt paprikapoeder en chilipoeder. Lekker rokerig en beetje pittig. Dat combineert goed met wortel en friszoete sinaasappel. Voeg daar nog wat krokante kikkererwten aan toe en je hebt een heerlijke maaltijd.

Lees meer »

Granaatappel kip met bulgur

Deze granaatappel kip met bulgur is lekker! Een heerlijke lichte maaltijd die ik maakte voor bij dit gezonde menu. Het is een lekker smaakvol gerecht met vooral gezonde en voedzame ingrediënten. Doordat je de kip heel even bakt op hoog vuur en daarna even apart legt in aluminiumfolie blijft het lekker mals en sappig.

Lees meer »

Hele kip uit de slowcooker met Mexicaanse mole

Deze kip bereid je heel makkelijk in de slowcooker. Dat is de beste manier om heerlijk mals vlees te krijgen. Zet hem daarna nog even in de oven voor een krokant velletje en je hebt een perfecte kip! Ik maakte hem met Mexicaanse smaakmakers voor het kipmenu. Maar je kunt natuurlijk lekker variëren met kruiden en bijgerechten.

Lees meer »

Kati rolls

Een kati roll is Indiaas streetfood waarvan er heel veel varianten zijn. Maar het originele recept bestaat uit een kebab (gehakt geroosterd aan een spies) in een paratha. Dat is een Indiaas platbrood, die bestaat uit allemaal laagjes. Dit recept is voor deze originele variant, maar je kan ze ook maken met kip(dij)filet en op internet vind je ook heel veel vegetarische recepten.

Lees meer »

Vegan ovenschotel met aubergine en zoete aardappel

Op zoek naar een lekker vegan gerecht? Ik maakte deze ovenschotel eigenlijk per ongeluk met wat ingrediënten die ik nog over had als bijgerecht bij een BBQ. Maar het bleek een heerlijk vegan hoofdgerecht te zijn, die ik later ook maakte voor dit vegan kerstmenu. De schotel is gevuld met heerlijke, gezonde ingrediënten, zoals aubergine, zoete aardappel en tomaten. 

Lees meer »

Gado gado met krokante tempeh

Gado gado is een van mijn favoriete gerechten, toch stond deze nog niet op mijn blog. Voor dit vegan groenten menu was de keus voor het hoofdgerecht dus niet moeilijk: gado gado it is! Vaak maak ik er een eitje en kip bij, maar deze plantaardige variant met krokante tempeh is eigenlijk nog veel lekkerder. De tempeh zorgt, samen met cassave kroepoek en pinda's, voor lekker veel textuur in deze gado gado.

Lees meer »

Midden-Oosterse rundstoof met kikkererwten en abrikozen

Stoofpotjes zijn wat mij betreft echt comfortfood. Ik hou van stoofvlees en maak het regelmatig, zoals deze kimchi stoofpot, Aziatische varkenswangen of Guinness pie. Zeker nu ik een multicooker heb met slow- en pressurecook functie staat er nog vaker stoofvlees op tafel. Deze variant maakte ik eigenlijk niet voor op m'n blog, maar hij was zo lekker dat ik 'm toch met jullie deel.

Lees meer »

Tomatenrisotto met nduja

Deze tomatenrisotto is licht pittig dankzij de toevoeging van nduja. Een soort Italiaanse smeerworst gemaakt van pepers en varkensvlees. Het is een heerlijke smaakmaker voor pizza, pasta en ook voor risotto. Ik maakte het voor dit tomaten menu, een lekker menu vol tomaatjes.

Lees meer »

Aziatische varkenswangen met geroosterde bloemkool

Heb je weleens een stoofpotje van varkenswangen gegeten? Het is echt een aanrader, want het wordt heerlijk mals! Voor het dinner date menu maakte ik ze in Aziatische stijl met daarbij geroosterde bloemkool in een kruidig beslagje, gebakken aardappels en sriracha mayonaise.

Lees meer »

Ovenschotel met kabeljauw, chorizo en peulvruchten

Deze ovenschotel met kabeljauw is niet alleen heel lekker, maar ook nog gezond. Het zit vol groenten en peulvruchten. Lekker met als smaakmakers olijven, ingemaakte citroen en chorizo. Die laatste is natuurlijk niet zo gezond, maar zorgt wel voor heel veel lekkere smaak. Je legt alles in een ovenschaal, zet het gewoon in de oven en wacht tot het klaar is. Lekker makkelijk. Het kookvocht van de vis, cherrytomaten en chorizo worden samen een soort heerlijk sausje dat alle ingrediënten samen laat komen.

Lees meer »
KokenKoken