Hasselback pompoen met couscous en labneh

Deze hasselback pompoen is een aanrader, heerlijk op smaak gebracht met kruidige ras el hanout en zoete maple syrup en sinaasappelrasp. Door hem net als een hasselback aardappel te roosteren in de oven worden de plakjes lekker krokant en de binnenkant van de pompoen heerlijk zacht. Je serveert er couscous bij met dadels, paprika, gedroogde abrikozen en gekonfijte citroen. En je  maakt er romige labneh bij als saus.

Lees meer »

Boerenkool couscoussalade met druiven en parmezaan

Op zoek naar een lichte, gezonde en snelle maaltijd? Dan is deze salade met boerenkool en couscous een aanrader. Het is echt een fusion gerecht, hollande boerenkool, Marokkaanse couscous en Italiaanse parmezaan. Klinkt misschien als een gekke combi, maar het is heel lekker samen.

Lees meer »

Dahl met pompoensalsa en naan

Deze dahl zit bomvol smaak en is mega gezond. Je hebt geen gigantische hoeveelheid kruiden en specerijen nodig voor al die smaak, want je gebruikt gewoon kerriepoeder, samen met gember en ui ben je dan lekker snel klaar. De dahl is goed vullend, omdat er linzen, aardappel en zoete aardappel in zitten. Daarnaast voeg je nog spinazie toe voor de vitaminen en je serveert er een lekkere frisse, krokante salsa bij van koriander en pompoenpitten. 

Lees meer »

Drentse veenstekersschotel

Deze veenstekersschotel is een goede vullende maaltijd, niet zo vreemd aangezien veensteken een zware baan was. Dan kun je wel een stevige maaltijd gebruiken. Hij zit vol aardappel en bonen. De smaakmakers in deze schotel zijn appelstroop, komijnekaas en spekreepjes. Het lijkt een gekke combi, maar bleek erg lekker te zijn.

Lees meer »

Hete bliksem

Weleens hete bliksem gegeten? Ik maakte het een paar weken geleden voor het eerst en het leek me een perfect gerecht voor Sinterklaasavond. Want ook kinderen zullen deze zoete stamppot met appeltjes lekker vinden!

Lees meer »

Bloemkoolmacaroni met spek en kaas

Deze macaroni is een heerlijke variant op de Amerikaanse mac and cheese. Hij staat binnen een half uur op tafel en als het slim aanpakt maak je in de tussentijd ook nog een voorgerecht en heerlijk toetje. Namelijk met het 30 minuten menu, gebaseerd op het welbekende kookboek van Jamie Oliver (affiliate link).

Lees meer »

Zalm en croûte krans

Deze zalm en croûte is een perfect hoofdgerecht voor het kerstmenu, in plaats van de klassieke rechthoekige zalm in bladerdeeg maak je hem in de vorm van een kerstkrans. Combineer het met voorgerecht en toetje van het kerstkrans menu en je hebt een super leuk kerstdiner. En lekker natuurlijk 😊

Lees meer »

Drentse stamppot van witte bonen

Nu ik in Drenthe woon is het ook tijd voor Drentse pot (een leuk boekje met allerlei Drentse gerechten - Affiliate link). Het komt voor een groot deel natuurlijk wel overeen met Hollandse pot, zoals stampotten, poffertjes en kruidkoek (ontbijtkoek). Maar je ziet wel dat veel gerechten echt stevig zijn. Dat moest ook wel, want er werd vroeger hard gewerkt in Drenthe. Veel veen kwam hier vandaan en het was zwaar werk om veen te steken, dus dan heb je een stevige maaltijd nodig! In veel gerechten zitten aardappels, bonen, rozijnen en spek. Die worden ook veel gecombineerd, waardoor je lekker zoet en zout door elkaar hebt.

Lees meer »

In thee gestoofde varkenswangen met pompoen en pasta

Dit is een nieuw favoriet recept! De perfecte combi van stoofvlees, herfstsmaken en pasta. Stoofvlees is altijd wel favoriet bij mij en deze variant met thee in de bouillon is ook een echte aanrader! Ik maakte het bij dit thee menu en werd er helemaal blij van. Bij het proeven van de bouillon al, tijdens het stoven begon het steeds lekkerder te ruiken en toen het klaar was werd ik echt blij van de smaak. Je proeft een hele lekkere subtiele theesmaak in het vlees en ook in het kookvocht.

Lees meer »

Spelt met erwtenpuree

Je zou het misschien niet direct zeggen, maar op deze foto staat een heerlijk gerecht. Het is een soort lichte en gezondere variant van risotto. In plaats van rijst gebruik je spelt, daar zitten relatief veel eiwitten en vezels vergeleken met gewone witte risotto rijst. Behalve de gezonde voordelen smaakt het ook gewoon heel lekker. Het blijft na het koken een stuk steviger dan rijst en geeft een lekkere bite aan je gerecht.

Lees meer »

Miso zalm met gestoomde boontjes en rijst

Deze zalm is heerlijk gemarineerd in miso met knoflook en gember. Dat zorgt ervoor dat het bomvol smaak zit, vooral lekker umami. De vis is zo lekker dat je voor de rest van het gerecht lekker simpel kan houden. Ik ging voor gekookte rijst en gestoomde sperziebonen, maak het af met furikake en je hebt een heerlijke maaltijd!

Lees meer »

Gevulde kip met couscous

Deze kip ziet er van buiten al heerlijk uit, maar van binnen is ‘ie ook mega lekker! Hij is gevuld met couscous waardoor onder andere kaneel, rozijnen en amandelen zitten. De kip zelf is gekruid met harissapoeder, het lichtpittige daarvan combineert heel goed met de zoetige vulling. Maar ook de saus met gember en knoflook zit bomvol smaak en maakt het gerecht helemaal af. 

Lees meer »
KokenKoken