Boerenkool couscoussalade met druiven en parmezaan

Gepubliceerd op 18 februari 2025 om 06:46

Op zoek naar een lichte, gezonde en snelle maaltijd? Dan is deze salade met boerenkool en couscous een aanrader. Het is echt een fusion gerecht, hollande boerenkool, Marokkaanse couscous en Italiaanse parmezaan. Klinkt misschien als een gekke combi, maar het is heel lekker samen.

De druiven voegen lekker wat zoet en fruitigs toe en de hazelnoten zorgen voor wat krokants. Je kan het zo serveren, of voeg net als ik nog lekker wat chipolataworstjes toe.

Ingrediënten voor 2 personen

125 gr rode druiven
1 kleine rode ui
200 gr boerenkool
100 gr couscous
25 gr hazelnoten
40 gr parmezaan
0,25 bouillonblokje
Halve citroen
3 el extra vierge olijfolie
4 chipolataworstjes (ca. 240 gr)

KokenKoken

Zo maak je deze maaltijdsalade

  1. Verhit een droge koekenpan en rooster de hazelnoten een paar minuten, laat ze daarna afkoelen.
  2. Verhit wat olie in een koekenpan op hoog vuur, bak de worstjes aan. Zet dan het vuur lager, doe een deksel op de pan en bak de worstjes in ongeveer 12 minuten gaar. Draai ze af en toe om.
  3. Snij de ui in kwart ringen, doe in een wok met wat olie, zet het vuur middelhoog en fruit de ui zacht.
  4. Breng ondertussen 125 ml water aan de kook met het bouillonblokje. Als het kookt roer je het goed door, zodat het bouillonblokje oplost. Voeg de couscous toe, roer door, haal van het vuur en laat 5 minuten staan met de deksel op de pan.
  5. Voeg als de ui zacht en glazig is de boerenkool toe aan de wok en bak ongeveer 3 minuten, zodat het iets donkerder en zachter wordt. Doe dan in een grote kom en laat iets afkoelen.
  6. Halveer de druiven en hazelnoten en snij dunnen plakken van de parmezaan.
  7. Voeg 1 el extra vierge olijfolie toe aan de couscous en roer los, breng op smaak met peper.
  8. Meng de rest van de olijfolie met het sap van de halve citroen. Voeg toe aan de boerenkool en hussel goeddoor elkaar.
  9. Voeg dan de couscous toe aan de boerenkool en roer de helft van de kaas en bijna alle hazelnoten en druiven erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Schep de salade op 2 borden, garneer met de rest van de druiven, amandelen en parmezaan.
  11. Leg de worstjes erop en bestrooi met nog wat peper.

Eet smakelijk!

Serveer een lekker toetje na de boerenkool couscoussalade:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.