Bol AlgemeenBol Algemeen

Hasselback menu

Hasselbackaardappels ken je vast wel, geroosterde aardappels die tot ongeveer driekwart in dunne plakken zijn gesneden. Ze zijn vernoemd naar het restaurant Hasselbacken in Stockholm, waar ze in 1953 op het menu kwamen. De manier van bereiden zorgt ervoor dat de binnenkant lekker zacht wordt, terwijl de plakjes heerlijk krokant worden. En dat is ook heel lekker met andere ingrediënten, perfect dus voor een menu. Want het ziet er ook nog eens heel bijzonder uit.

Lees meer »

Drents menu

Voor een lekker winters menu moet je in Drenthe zijn! Lekker stevige gerechten waar je even op vooruit kunt. Of die je na een lekkere, lange boswandeling verorbert om weer op te warmen.

Lees meer »

Kerstkrans menu

Dit is een lekker menu voor de kerst dat er extra kerstig uitziet. Je serveert drie smakelijke gerechten in de vorm van een kerstkrans. Zo maak je er echt een feestelijke avond van!

Lees meer »

Thee menu

Een perfect menu voor de theeleuten onder ons! Thee is niet alleen lekker om te drinken, maar ook een leuk ingrediënt om mee te koken. In dit menu maak je drie gerechten met thee. Ik gebruikte earl grey, oolong thee en english breakfast, maar je kan hiermee ook variëren en jouw favoriete thee gebruiken.

Lees meer »

Couscous menu

Wist jij dat couscous bereiden eigenlijk heel lang duurt? Ik ken alleen de couscous uit een pakje waar je gewoon kokend water bij giet dan is het zo klaar. Maar traditioneel wordt het vaak 3 keer gestoomd en tussendoor overgoten met water. Het staat nog op mijn to-do lijstje om couscous eens op die manier te maken, want het zou dan een stuk luchtiger en fluffier moeten worden. Voor nu heb ik een couscous menu voor je met de snelle manier. Want op die manier is het natuurlijk ook gewoon al heel lekker en met deze 3 recepten maak je er echt een feestje van!

Lees meer »

30 minuten menu

Dit menu is gebaseerd op een klassieker, namelijk het boek ‘Jamie’s 30 minute meals’ (affiliate link) uit 2010. Een boek vol met complete maaltijden die je allemaal binnen 30 minuten kan maken. De meeste maaltijden in het boek bestaan uit 3 gerechten, vaak een hoofdgerecht, bijgerecht en toetje. Maar er staan ook voorgerechten in. Niet alleen handig voor een goede doordeweekse maaltijd, maar ook perfect voor een etentje met 3 gangen. Alle gerechten uit dit menu zijn dan ook gebaseerd op de recepten van Jamie Oliver, maar ik gaf er wel mijn eigen draai aan.

Lees meer »

Witte wijn menu

Witte wijn is er in vele soorten en je kan het perfect gebruiken om mee te koken. Zowel lekkere hartige gerechten als heerlijk zoete toetjes. Toen ik bij het programma Wit Rosé & Rood Trip met Ronald Giphart en Harold Hamersma een Chardonnay soep voorbij zag komen wist ik meteen dat ik die wilde maken. Uiteindelijk bleek dat ik niet heel goed had opgelet, want ik had het als voorgerecht bedacht, maar het bleek een toetje te zijn.

Lees meer »

Weight Watchers menu

Een etentje terwijl je probeert af te vallen? Dat kan prima! Sinds ik begonnen ben met dit blog vlogen de kilo’s eraan. Begin dit jaar werd het me echt teveel, dus ben ik met Weight Watchers gestart. Je mag daarbij in principe alles eten, maar wel met mate. Aan alle voedingsmiddelen zijn punten toegekend. Hoe gezonder, hoe minder punten. En groenten, fruit, peulvruchten en bv. magere kwark hebben 0 punten. Je hebt een maximaal aantal punten per dag, plus een aantal extra weekpunten die je zelf kan verdelen. Bijvoorbeeld allemaal tegelijk tijdens een etentje of feestje, of gewoon iedere dag een paar extra punten. Ik moet eerlijk toegeven dat ik me niet heel strak aan het aantal punten hou, maar inmiddels zijn de eerste 6 kilo’s er toch af. Het leek me leuk om een menu te maken dat netjes binnen de punten valt, waarbij je ook nog gewoon kan ontbijten en lunchen.

Lees meer »

Kip menu

Iedereen kent vast wel de slogan 'Kip, het meest veelzijdige stukje vlees!'. En veelzijdig is het zeker, wij eten zeker 2 keer per week kip en het verveelt nooit. En wist je dat je er zelfs een toetje mee kan maken. In Turkije is melkpudding met kip erin een heel bekend dessert. Er zijn Arabische recepten uit de 10e eeuw bekend waarin dit al gemaakt werd. Iets dat al zo lang gemaakt wordt moet wel lekker zijn toch!? En dat is dus een perfect toetje voor bij een kip menu.

Lees meer »

Groente menu (vegan)

Voor de week zonder vlees en zuivel besloot ik deze keer een menu te maken waarbij groenten de hoofdrol spelen. En dat betekent natuurlijk niet dat je alleen salades eet. Een plantaardig menu op basis van groenten kan mega veelzijdig zijn. Er zijn zoveel soorten groenten, dat je echt alle kanten op kan. Volgens mij kun je makkelijk nog 10 groente menu's bedenken, zonder dat het op elkaar gaat lijken.

Lees meer »

Tomaten menu

Ik heb eigenlijk altijd wel iets van tomaten in huis. Of het nou gewone tomaten zijn, cherrytomaten, tomatenpuree of een blik tomatenblokjes. En ik eet ze meerdere keren per week, lekker als pastasaus, om je boterhammetje met kaas op te pimpen of door je salade. Je kan er alle kanten mee op, zelfs in een toetje. Wat helemaal niet zo gek is als je bedenkt dat tomaten eigenlijk fruit zijn en geen groente. Kortom, het werd tijd voor een tomaten menu!

Lees meer »

Guinness menu

Hou jij ook wel van een pint Guinness? Vooral een vers getapt glas van dit donkere Ierse bier smaakt mijj altijd goed. De beste dronken wij in Dublin bij de brouwerij zelf, een heel leuk uitstapje als je een keer in Dublin bent! Je kan ook heerlijk koken met Guinness, zowel zoet als hartig. En dus een perfect ingrediënt om een lekker menu van te maken.

Lees meer »
KokenKoken