Chocolade-muntganache om te dippen

Gepubliceerd op 16 juli 2024 om 06:47

Dit toetje is perfect om te delen. Je maakt deze ganache van pure chocola en After Eight, mijn favoriete chocolaatjes. Het is voor mij onmogelijk om er maar 1 te eten 😉 Serveer de ganache midden op tafel met aardbeien en koekjes, om lekker te dippen. Of serveer er ander seizoensfruit bij, zoals mandarijntjes, stoofperen of kersen.

Dit is een supersnel toetje, dat je binnen een kwartiertje kan maken. Het recept is gebaseerd op een toetje uit Jamie Olivers boek ‘Jamie’s 30 minute meals’ (affiliate link) en ik maakte het daarom bij het 30 minuten menu. Perfect als je weinig tijd hebt om een etentje voor te bereiden.

Je kan de chocola alvast smelten terwijl jullie het voor- en hoofdgerecht eten. Vergeet niet om af en toe te roeren. Zodra alles gesmolten is zet je het vuur uit, maar laat je de ganache wel boven de pan met heet water hangen, zodat het niet weer stolt.

Ingrediënten voor 4 personen

100 gr pure chocola (72% cacao)
50 gr After Eight
50 gr crème fraîche
15 gr boter
Bakje aardbeien (of ander fruit)
Jouw favoriete koekjes om in de ganache te dopen

Nog een tip voor liefhebbers van After Eight: deze heerlijke After Eight laagjestaart!

Aan de slag met deze chocolade-muntganache

  1. Breek de chocola en After eight in stukjes en doe samen met de crème fraîche en boter in een kleine pannetje.
  2. Zet die op een grote pan met heet water (niet kokend), zorg dat het water de kleine pan niet raakt.
  3. Laat de chocola rustig smelten, roer af en toe door.
  4. Leg ondertussen de koekjes en aardbeien op een mooie schaal of bord.
  5. Als alle chocola gesmolten is, giet je het in een kommetje.
  6. Serveer midden op tafel met het fruit en de koekjes, lekker dippen maar!

Eet smakelijk!

Serveer de chocolade-muntganache na één van deze hoofdgerechten: