Guinness pie met stoofvlees

Gepubliceerd op 16 januari 2024 om 06:46

In Groot-Brittanië zijn ze heel goed in hartige taarten. Hun pie bestaat vaak gewoon uit een ovenschaal met heerlijke vulling met daarbovenop een dakje van bladerdeeg. Heel makkelijk om te maken, maar wel heel lekker. Deze pie heeft een Iers tintje, want de vulling is een mengsel van varkensvlees en rundvlees gestoofd in Guinness.

Dit recept heeft varkenskarbonade en sukadelapjes als vlees, maar je kan ook kiezen voor ander stoofvlees, varkenswangetjes zijn bijvoorbeeld ook heel lekker! Je voegt na het stoven de groenten pas toe als de pie de oven in gaat, zodat die nog lekker een beetje een bite hebben. Ik gebruikte mijn slowcooker voor het stoofvlees en liet het lekker 7 uur stoven voor heerlijk mals vlees. Heb je geen slowcooker, dan kun je het vlees het beste stoven in de oven. Verwarm de oven voor op 150 graden (boven/onderwarmte) en stoof het vlees 3 tot 4 uur in een ovenbestendige pan of schaal met deksel.

Ingrediënten voor 4 personen

500 gr sukadelappen
500 gr schouderkarbonade
2 el bloem
1 grote ui
2 knoflooktenen
3 laurierblaadjes
3 kruidnagels
80 gr appelsroop
1 runderbouillonblokje
500 ml Guinness
500 ml water
250 gr wortel
150 gr bleekselderij
1 à 2 el maizena
1 rol vers bladerdeeg

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Aan de slag met deze Guinness pie met stoofvlees

  1. Snipper de ui en snij de knoflook fijn.
  2. Snij het vlees in blokjes, bestrooi met zout, peper en het bloem.
  3. Smelt wat boter in een pan en bak het vlees aan alle kanten aan, bak daarna ook de ui en knoflook aan.
  4. Doe in de slowcooker (of een ovenbestendige pan zoals boven het recept beschreven), voeg de appelstroop, Guinness, het water, bouillonblokje, de laurierblaadjes en kruidnadels toe.
  5. Roer alles goed door elkaar en laat daarna 7 tot 8 uur stoven.
  6. Snij de wortel en bleekselderij in blokjes.
  7. Verwarm de oven voor op 210 graden (boven/onderwarmte).
  8. Schep het vlees met een schuimspaan in een ovenschaal en roer de groenten erdoor.
  9. Kook het stoofvocht in, maak een papje van de maizena met koud water en meng erdoor zodat het wat meer indikt.
  10. Schep een paar soeplepels van het ingekookte stoofvocht in de ovenschaal.
  11. Leg het bladerdeeg over de ovenschaal en druk aan langs de randen. Snij er wat inkepingen in en bak 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  12. Serveer in zijn geheel en snij op tafel aan, lekker met een glas Guinness erbij.

Eet smakelijk!


Combineer de Guinness pie met één van deze voor- en nagerechten: