Gevulde paprika met couscous en chipolataworstjes

Gepubliceerd op 11 januari 2024 om 06:45

Deze gevulde paprika's zijn een lekker en budgetvriendelijk hoofdgerecht. Ik maakte het voor dit budget menu, maar als doordeweekse maaltijd is het ook perfect. Er zitten lekker veel groenten in, naast de paprika zelf gebruik je nog cherrytomaten, broccoli en rode uien. De broccoli kook je gaar en de andere groenten rooster je in de oven. Je serveert er chipolataworstjes bij en een lekkere knoflooksaus op basis van yoghurt. 

Ingrediënten voor 3 tot 6 personen

(afhankelijk van het voor- en nagerecht)

350 gr couscous
3 paprika's
500 gr cherrytomaten
750 gr broccoli
2 rode uien
3 tenen knoflook
300 ml Griekse yoghurt
1 el suiker
Peper en zout
1 groentebouillonblokje
12 chipolataworstjes
Koriander of peterselie voor garnering

Het recept voor gevulde paprika met couscous

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bereid als eerste de knoflooksaus voor, dan kunnen de smaken goed in de yoghurt trekken. Doe de yoghurt in een schaaltje, pers de knoflook erboven uit, breng op smaak met flink wat peper en zout en roer goed door. Mocht je het hebben, dan kun je er eventueel ook nog wat gedroogde peterselie door roeren.
    Met enkel yoghurt is het een lekkere frisse saus, die past goed bij het gerecht. Wil je toch een wat romigere saus, vervang dan een 1/3 van de yoghurt voor mayonaise.
  3. Snij de paprika's doormidden (van boven naar beneden) en verwijder de zaadlijsten en de steel. Snij de cherrytomaatjes doormidden, schil de ui en snij ook doormidden en vervolgens beide helften in vier partjes. Snij de broccoli in kleine roosjes, schil de steel en snij in blokjes.
  4. Leg de cherrytomaten en ui op een bakplaat met bakpapier, strooi de suiker erover en peper en zout naar smaak. Leg ook de halve paprika's op de bakplaat, met de binnenkant naar boven. Bak 10 minuten in de oven.
  5. Maak een bouillon van het bouillonblokje met 350 ml kokend water. Doe de couscous in een ruime pan met deksel en giet de bouillon erover. Roer even door, doe de deksel op de pan en laat ca. 10 minuten staan.
  6. Kook de broccoli 5 tot 10 minuten (afhankelijk van hoe gaar je het lekker vindt). Giet daarna af en spoel af met koud water, zodat het niet verder gaart.
  7. Bak ondertussen de worstjes in boter en/of olijfolie gaar.
  8. Roer de couscous los, voeg wat olijfolie toe en roer de ui, cherrytomaten en broccoli erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Leg de paprika's op de borden en schep de couscous erin, garneer met peterselie of koriander. Zet de pan met overige couscous op tafel. 
  10. Serveer samen met de worstjes en de knoflooksaus.

Eet smakelijk!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Combineer de gevulde paprika's met een van deze voor- en nagerechten: