Deze biryani zit bomvol smaak en groenten, zoals erwtjes, bloemkool, sperziebonen en wortel.Het is een Indiaas/Pakistaans rijstgerecht waarbij de rijst wordt gebakken en gekookt. Met een traditionele biryani ben je lang bezig, maar deze variant maak je grotendeels in de oven en is snel klaar.
Daarvoor gebruik je ook een kant-en-klare madras currypasta, dat gaat een stuk sneller. Perfect voor een doordeweekse avond, maar ook handig bij een etentje. Bereid het voor en zet het in de oven terwijl jullie het voorgerecht eten. Je kan nog vlees toevoegen, maar in principe is het zo al een volledige maaltijd en helemaal plantaardig.
Ingrediënten voor 4 à 5 personen
150 gr erwten
150 gr wortel
150 gr champignons
200 gr bloemkool
200 gr sperziebonen (of 150 gr gedopte boontjes)
200 gr aardappels
2 uien
3 tl verse gember
4 knoflookteentjes
Groen pepertje
2 el olie
4 el madras currypasta
700 ml groentebouillon
2 el citroensap
Flinke pluk saffraan
240 gr rijst
60 gr rozijnen
120 gr cashewnoten
Verse koriander voor garnering
Mango chutney naar smaak
Zo maak je deze snelle groente biryani
- Verwarm de oven voor 180 graden (hete lucht)
- Snij de ui, knoflook, gember en het pepertje fijn.
- Schil de aardappels en snij in blokjes. Snij de wortel, champignons en bloemkool in stukjes.
- Dop de sperziebonen en snij in 2en of 3en.
- Verhit de olie in een ovenbestendige pan met deksel en bak de ui 5 minuten aan met een flinke snuf zout erbij.
- Voeg de gember, knoflook en groene peper toe en bak een minuutje mee. Bak dan ook de currypasta een minuut mee.
- Voeg de aardappels toe en bak ook een minuut mee, giet dan de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook 5 minuten en haal van het vuur.
- Voeg alle groenten, de rijst, saffraan en het citroensap toe en roer alles goed door.
- Leg een stuk bakpapier direct op de biryani, zodat het vocht erin blijft. Doe de deksel op de pan en zet in de voorverwarmde oven.
- Bak/kook de biryani in 20 minuten gaar, haal uit de oven en laat nog 5 minuten staan met de deksel erop.
- Snij ondertussen de koriander fijn.
- Schep dan de groente biryani op borden en garneer met de rozijnen, cashewnoten, mango chutney en koriander.
Eet smakelijk!
Maak er een menu van met deze gerechten:
(met een paar kleine aanpassingen maak je deze recepten makkelijk vegan)
Reactie plaatsen
Reacties