Indiase aardappelburgertjes

Deze burgertjes maak je van zoete aardappel en gewone aardappel. Ze zijn op smaak gebracht met onder andere Indiase garam masala, dat zorgt meteen ook voor een heerlijke geur. Lekker als voorgerechtje bij een curry of serveer ze als borrelhap.

Ik maakte er een simpele raita bij en zette ook wat uienchutney op tafel om ze in te dippen. Mijn vriend vond de raita het lekkerste erbij en ik de chutney, dus welke je het beste kan kiezen durf ik niet te zeggen ;) Serveer ze er gewoon lekker allebei bij.  

Ingrediënten voor 12 stuks

225 gr zoete aardappel
225 gr aardappel
1 tl gehakte knoflook
1 tl gehakte gember
0,5 tl garam masala
0,25 tl chilipoeder (of meer naar smaak)
1 el ghee (+ extra voor erop)
1 ei (losgeroerd)
Dips
150 gr dikke volle yoghurt
Halve snackkomkommer (ca. 50 gr.)
0,5 tl citroensap
Klein potje uien chutney

KokenKoken

Zo maak je deze Indiase aardappelburgertjes

  1. Schil de aardappels en snij in kleine blokjes. Doe in een pan water met zout, breng aan de kook en kook in 10 tot 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.
  2. Verhit de ghee in een koekenpan en bak de knoflook, gember, garam masala en het chilipoeder aan, zodat het lekker gaat geuren.
  3. Voeg de aardappels toe en prak terwijl het bakt met een vork fijn tot een puree. Roer alles goed door elkaar.
  4. Schep op een (koud) bord en laat afkoelen. Verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden (hetelucht).
  5. Als de aardappelpuree ongeveer op lichaamstemperatuur is kan je het ei erdoor roeren.
  6. Zet een bakplaat met bakpapier klaar (plak het bakpapier eventueel vast met een beetje boter, zodat het niet verschuift). Schep de puree in een spuitzak en knip er een gat in.
  7. Spuit 12 rondjes op de bakplaat en druk met een natte vinger iets platter. Schep op ieder aardappelburgertje een kloddertje ghee.
  8. Zet in de oven en bak in 25 à 30 minuten licht krokant.
  9. Snijondertussen de komkommer door, verwijder de zaadlijsten en snij in heel kleine stukjes, of rasp met een grove rasp. Dep goed droog met keukenpapier en roer samen met het citroensap en een flinke snuf zout door de yoghurt
  10. Bestrooi de aardappelburgertjes direct na het bakken met een beetje zout. Serveer warm samen met de raita en uien chutney.

Eet smakelijk!


Maak er een menu van met deze gerechten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.