Rijstpudding met pandan en kokos

Gepubliceerd op 20 augustus 2024 om 06:45

Dit toetje ziet er misschien een beetje chemisch uit, maar het is echt een aanrader! Een lekker romige rijstpudding met pandan en kokos. Om precies te zijn, kokosbrood. Lekker nostalgisch, het was echt jaren geleden dat ik dat gegeten heb. Maar het past perfect bij deze rijstpudding. Die is niet al te zoet, maar het kokosbrood juist weer wel, dus het vult elkaar mooi aan. En je kan het in een kwartiertje maken, dus ook perfect als je weinig tijd hebt. 

Ingrediënten voor 4 personen

150 gr dessertrijst
750 ml kokosmelk (light)
60 gr suiker (of iets meer voor een zoetere pudding)
0.5 tl pandan pasta
100 gr kokosbrood
2 el kokosrasp

Zo maak je deze rijstpudding

  1. Doe de rijst in een pan, samen met de kokosmelk en de suiker.
  2. Breng aan de kook en kook de rijst in ongeveer 12 minuten gaar.
  3. Bak ondertussen de kokosrasp in een droge koekenpan tot het lichtbruin kleurt. Bewaar tot je de rijstpudding gaat serveren.
  4. Snij het kokosbrood in blokjes van ca. een centimeter.
  5. Laat de pudding iets afkoelen en roer dan de pandan en het grootste deel van het kokosbrood erdoor. Je kan de rijstpudding nu meteen warm serveren, of later op kamertemperatuur.
  6. Schep de pudding in 4 kommen en garneer met de rest van het kokosbrood en de kokosrasp.

Eet smakelijk!

KokenKoken

Maak er een menu van met deze gerechten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.