Stoofpotje van parelcouscous met krokante kikkererwten

Gepubliceerd op 23 februari 2022 om 07:00

Dit stoofpotje van parelcouscous zit vol groente en vol smaak! Je stooft de couscous samen met onder andere paprika, wortel en gerookt paprikapoeder gaar. Erg lekker en heel makkelijk om te maken.

Bestrooi het gerecht met krokant geroosterde kikkerrerwten en met feta. Ik serveerde er kip merguez worstjes bij, liever vegetarisch? Laat ze gewoon weg en serveer er wat meer feta en kikkererwten bij.

KokenKoken

Ingrediënten voor 4 personen

350 gr parelcouscous
250 gr puntpaprika (ca 2 stuks)
200 gr wortel
2 sjalotten
250 gr cherrytomaten
50 gr boter
2 el olijfolie
1 tl chilipoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl oregano
1 tl uipoeder
1 tl zout
1 groentebouillonblokje
100 gr feta
600 gr kip merguez worstjes
Eventueel een paar takjes munt voor garnering

Krokante kikkerwten
350 gr kikkererwten (uitlekgewicht)
2 el olijfolie
2 tl knoflookpoeder
0,5 tot 1 tl chilipoeder
1 tl gerookt paprikapoeder
0,5 tot 1 tl zout

 

Zo maak je het stoofpotje van parelcouscous

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de kikkererwten goed uitlekken en dep droog.
  2. Meg in een kom met de olijfolie en de specerijen. Verspreid over een bakplaat met bakpapier en bak in ongeveer 25 minuten krokant in de voorverwarmde oven. Roer tussendoor een keer om. Laat afkoelen op de bakplaat tot gebruik.
  3. Snij de paprika in reepjes en de wortel in plakjes. En snipper de sjalotten.
  4. Verhit een ruime hapjes- of koekenpan met deksel en smelt de boter erin op laag vuur. Doe alle kruiden en specerijen in de pan en bak 1 minuut aan, zodat het lekker begint te geuren.
  5. Voeg dan de sjalot, paprika en wortel toe. Roer goed door en bak een minuut of 4.
  6. Doe de 2 eetlepels olijfolie in de pan en voeg de couscous toe. Bak een minuut mee, verkruimel het bouillonblokje erbij en giet 800ml heet water in de pan. Roer door en doe de deksel op de pan. Laat ongeveer 8 minuten zachtjes koken.
  7. Halveer ondertussen de cherrytomaten en zet een andere koekenpan op het vuur voor de worstjes.
  8. Bak de worstjes op hoog vuur 2 tot 4 minuten aan alle kanten aan. Zet het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat de worstjes in 8 tot 10 minuten gaar worden, draai af en toe om.
  9. Haal na 8 minuten de deksel van het stoofpotje en voeg de gehalveerde cherrytomaten toe. Bak nog 5 minuten.
  10. Verdeel de parelcouscous over 4 borden, bestrooi met de kikkererwten, verkruimel de feta erover en garneer eventueel met wat blaadjes munt. Serveer met de worstjes er bovenop.

Eet smakelijk!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.