Italiaanse pilav

Gepubliceerd op 14 februari 2022 om 06:02

Deze Italiaanse pilav is in een kwartiertje klaar. Hij is onderdeel van het 15 minut menu. Een heerlijk snel menu, dat je zo op tafel hebt staan. Zo zet je zelfs op een drukke dag een lekker 3 gangen menu op tafel!

Italiaanse pilav klinkt misschien een beetje raar. Oorspronkelijk is pilav namelijk een gerecht uit het Midden-Oosten, Perzië, India en Centraal Azië. Niks Italiaans aan dus. Door de kruiden en blauwe kaas die erin zitten krijg je ook meer het idee dat je een risotto zit te eten. Wel eentje die in een kwartier klaar is (en waar dus geen risotto-rijst in zit...).

Wat ik er vooral heel lekker aan vond was de combi van zoete blauwe druiven met pittige blauwe kaas. Heerlijk! Hou je niet van blauwe kaas? Gebruik dan een lekkere parmezaan of andere Italiaanse kaas.

Ingrediënten voor 6 personen

225 gr gesnipperde ui
3 teentjes knoflook
6 tl salie
6 tl tijm
6 tl rozemarijn
450 gr rijst
1 liter kokendheet water
2 bouillonblokjes
900 gr kipdijfiletblokjes
1 tl chillipoeder
600 gr spinazie
300 gr blauwe druiven
150 gr blauwe kaas

Zo maak je de Italiaanse pilav

  1. Verhit een ruime hapjespan met deksel. Voeg de ui toe en knijp de knoflook erbij uit. Voeg ook 3 tl van de salie,van de rozemarijn en van de tijm toe (dus de helft van alles). Fruit alles 2 minuten aan en voeg dan de rijst toe.
  2. Bak de rijst nog een minuutje mee. Giet het hete water erbij en verkruimel de bouillonblokjes erboven. Roer goed door, doe de deksel op de pan en laat ongeveer 10 minuten koken. Roer af en toe door en voeg eventueel wat water toe als het (te snel) droog kookt.
  3. Verhit een beetje olie en boter in een koekenpan. Bestrooi de kip met de rest van de salie, tijm en rozemarijn en met het chilipoeder, en peper en zout naar smaak. Bak de kipdijfiletblokjes op middelhoog vuur in ongeveer 10 minuten gaar.
  4. Snij de druiven doormidden en snij de spinazie grof.
  5. Haal na 10 minuten de deksel van de hapjespan en voeg de spinazie toe, laat slinken en roer dan de druiven erdoor. Warm nog een minuut mee en haal de pan van het vuur.
  6. Verdeel de pilav over zes borden, leg de kip erop en verkruimel de blauwe kaas erboven.

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.