Dit is een lekker snel menu! Gebaseerd op de welbekende 15 minute meals van Jamie Oliver. Ieder gerecht staat in een kwartier op tafel. Je hebt dus ook geen voorbereidingstijd nodig en staat alles bij elkaar maar 3 kwartier in de keuken. Het beste van alles, dat proef je er niet aan af. Deze gerechten zijn niet alleen supersnel, maar ook heel smaakvol en ze zien er mooi uit op je bord. Zo heb je zelfs na een drukke dag nog tijd voor een echt 3 gangen diner!

We starten met saganaki, een lekker Grieks gerechtje van krokant gebakken feta. Het hoofdgerecht is een pilav, op smaak gemaakt met rozemarijn, salie, tijm, druiven en blauwe kaas. Als toetje gaan we voor rumrozijnen-ijs met warme appel en stroopwafel. Geen culinaire hoogstandjes met zelfgemaakt ijs of stroopwafel, wel gewoon een heel lekker en snel toetje.

Ingrediënten voor 6 personen

Saganaki (gebakken feta)
500 gr feta
2 eieren
50 gr bloem
50 gr paneermeel
1 cirtoen
Bakje olijven
600 gr trostomaatjes
Eventueel een stokboodje
Klik hier om een tekst te typen.

Italiaanse pilav
225 gr gesnipperde ui
3 teentjes knoflook
6 tl salie
6 tl tijm
6 tl rozemarijn
450 gr rijst
1 liter kokendheet water
2 bouillonblokjes
900 gr kipdijfiletblokjes
1 tl chillipoeder
600 gr spinazie
300 gr blauwe druiven
150 gr blauwe kaas

Rumrozijnen-ijs met warme appel en stroopwafel
12 bollen ijs
3 appels
1 1/2 tl kaneel
6 stroopwafels

Zo maak je het 15 minute menu

Zoals gezegd, voor dit menu hoef je niks voor te bereiden. Aangezien elk gerecht maar een kwartiertje duurt heb ik alles gewoon tijdens het eten gemaakt. Ik zou wel even zorgen dat alle ingrediënten vast klaar staan. Haal als je de saganaki gaat maken ook vast de kip uit de koelkast, dan is deze op kamertemperatuur als je hem gaat bakken.

Saganaki (gebakken feta)

We beginnen dus gewoon met het voorgerecht. Je bakt de feta in een flinke laag hete olie met een korstje van bloem, ei en paneermeel. Heel simpel, maar wel meteen heel lekker. Je serveert de saganaki met wat tomaatjes uit de oven, olijven en eventueel een lekker broodje.

Lees hier het recept voor de saganaki >>

Italiaanse pilav

Dan het hoofdgerecht, Italiaanse pilav klinkt misschien een beetje raar. Oorspronkelijk is pilav namelijk een gerecht uit het Midden-Oosten, Perzië, India en Centraal Azië. Niks Italiaans aan dus. Door de kruiden en blauwe kaas die erin zitten krijg je ook meer het idee dat je een risotto zit te eten. Wel eentje die in een kwartier klaar is (en waar dus geen risotto-rijst in zit...).

Wat ik er vooral heel lekker aan vond was de combi van zoete blauwe druiven met pittige blauwe kaas. Heerlijk! Hou je niet van blauwe kaas? Gebruik dan een lekkere parmezaan of andere Italiaanse kaas.

Hier lees je hoe je de Italiaanse pilav maakt >>

Rumrozijnen-ijs met warme appel en stroopwafel

Als laatste het toetje, die is echt easy-peacy om te maken! Dit kan echt niet fout gaan. En toch is het megalekker en wil je het vast vaker eten.

Het idee voor het toetje kreeg ik van mijn schoonzus. Supersimpel: ijs met fruit en fijn gehakte koekjes. Ik ging voor rumrozijnen-ijs (heel lekker van de Lidl) met warme appel en stroopwafel. M'n schoonzusje maakt het met yoghurt-ijs, mango en bastogne koekjes. Neem dus vooral het ijs, fruit en de koekjes die jij lekker vindt!

Hier vind je het recept voor rumrozijn-ijs met warme appel en stroopwafel >>

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.