Rumrozijnen-ijs met warme appel en stroopwafel

Gepubliceerd op 16 november 2023 om 06:45

Dit toetje is echt easy-peasy om te maken! Dit kan echt niet fout gaan. En toch is het megalekker en wil je het vast vaker eten. Ik maakte het als onderdeel van het 15 minute meal en vond het helemaal niet erg dat er nog geoeg over was voor de volgende dag :)

Het idee voor het toetje kreeg ik van mijn schoonzus en is supersimpel: ijs met fruit en fijn gehakte koekjes. Ik ging voor rumrozijnen-ijs (heel lekker van de Lidl) met warme appel en stroopwafel. Lekker herfstige smaken. M'n schoonzus maakt het met yoghurt-ijs, mango en bastogne koekjes, een meer zomerse frisse variant. Neem dus vooral het ijs, fruit en de koekjes die jij lekker vindt!

Ingrediënten voor 6 personen

12 bollen ijs
3 appels
1,5 tl kaneel
6 stroopwafels

KokenKoken

Aan de slag met dit toetje

  1. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij in blokjes. Doe in een magnetronbestendige schaal en bestrooi met het kaneel. Roer even door, zodat op alle appelstukjes kaneel zit.
  2. Verwarm de appel in de magnetron in 2 minuten op ongeveer 700 watt.
  3. Snij ondertussen de stroopwafels in stukjes.
  4. Schep 2 bollen ijs in 6 glazen of bakjes. Verdeel de appel erover en daaroverheen de stukjes stroopwafel.

Eet smakelijk!


Serveer dit makkelijke toetje na een van deze hoofdgerechten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.