Gepofte zoete aardappel met chorizo en snijbonen

Gepubliceerd op 11 juli 2023 om 06:45

Ik vind zoete aardappel altijd een heerlijk ingrediënt, je kan er alle kanten mee op. Een paar jaar geleden maakte ik al eens een zoete aardappel menu, want je kan er dus ook gewoon toetjes mee maken. Maar ze zijn ook lekker in curry's, dahl, ovenschotels, als patat, of gewoon gekookt en gebakken.

Deze zoete aardappel is gepoft en heeft een lekker Spaans tintje dankzij de chorizo waarmee je hem vult. Lekker in combinatie met snijbonen, knoflook, gerookt paprikapoeder, rozemarijn en kaas. Het is makkelijk te maken, maar je moet even wat geduld hebben tijdens het poffen van de aardappels.

Ingrediënten voor 4 personen

4 zoete aardappels van 200 tot 250gr per stuk
4 takjes rozemarijn
500 gr snijbonen
200 gr chorizo
1 ui
1 knoflookteen
1 tl gerookt paprikapoeder
50 ml water
50 gr kaas
Peper en zout
Olijfolie
Aluminiumfolie

Aan de slag met deze gepofte zoete aardappel

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Prik met een vork wat gaatjes in de aardappels en smeer ze in met olijfolie.
  3. Neem 4 stukken aluminiumfolie en leg daar een takje rozemarijn op. Leg de aardappels erop en pak ze goed in de folie in. Pof ze 45 tot 60 minuten in de oven, zodat ze zacht en gaar zijn.
  4. Snij de snijbonen in stukjes van 2 cm breed en hak de ui en knoflook fijn.
  5. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan met deksel en fruit de ui en knoflook zachtjes aan met een flinke snuf zout en het paprikapoeder erbij.
  6. Voeg na een paar minuten de snijbonen toe bak even mee. Giet het water in de pan, doe de deksel op de pan en laat 5 minuutjes koken.
  7. Snij ondertussen de chorizo in halve plakjes en rasp de kaas alvast.
  8. Haal dan het deksel eraf en laat het water helemaal verdampen. Voeg dan de chorizo toe en bak 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat extra zout.
  9. Als de aardappels klaar zijn verwijder je de folie en snij je ze bijna helemaal doormidden.
  10. Leg ze in een ovenschaal en schep de snijbonen met chorizo erin. Bestrooi met de geraspte kaas en nog een klein beetje vers gemalen peper.
  11. Zet nog een paar minuten in de oven, zodat de kaas smelt en serveer daarna direct.

Eet smakelijk!

WonenWonen

Heeft de zoete aardappel gesmaakt? Dan vind je deze gerechten vast ook lekker:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.