Een kapsalon kan zo lekker zijn, een heerlijke combi van patat, shoarma, kaas, salade en knoflooksaus. Maar toen ik voor het eerst, in Rotterdam, een kapsalon at vond ik het eigenlijk helemaal niet zo lekker. Veel te veel saus, waardoor de patat zompig was en die salade van 2 blaadjes verlepte sla en een half komkommerplakje stelde ook niet veel voor. Ik heb het daarna ook jaren niet gegeten. Tot ik recepten tegenkwam om het zelf te maken, dan zorg je er gewoon zelf voor dat er lekkere groenten, knapperige patatten en de juiste hoeveelheid saus in zitten. Is het meteen een stuk gezonder en, wat mij betreft, veel lekkerder!
Deze gezondere variant van de kapsalon maak je met ongeschilde aardappels, pulled chicken, extra groenten en een knoflooksaus op basis van yoghurt. Maar je smelt er natuurlijk nog wel wat kaas overheen, helemaal gezond hoeft nou ook weer ook niet ;)
Ingrediënten voor 3 à 4 personen
(Afhankelijk van hoeveel gangen je eet)
850 gr aardappels
400 gr kipfilet
1 kippenbouillonblokje
1 rode paprika
1 grote rode ui
150 gr cherrytomaten
15 gr boter
150 gr komkommer
120 gr ijsbergsla
1 el shaormakruiden
80 gr kaas
Saus
240 gr yoghurt
1 tl gehakte knoflook
1 tot 1,5 tl sriracha (+ extra voor garnering
Zo maak je deze kapsalon met pulled chicken
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak de saus door de yoghurt, knoflook en sriracha te mengen, breng op smaak met peper en zout en bewaar in de koelkast tot gebruik.
- Was de aardappels goed schoon en snij in lange dunne parten. Leg op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met een beetje olie, peper en zout. Hussel door elkaar en bak de aardappels in ongeveer 30 minuten gaar. Verlaag de oventemperatuur daarna naar 180 graden.
- Doe de kipfilets in hun geheel in een pan met water en het bouillonblokje en breng aan de kook. Kook ze in ongeveer 10 minuten gaar, giet af en laat even afkoelen.
- Bereid ondertussen de salade vast voor door de sla in reepjes te snijden en de komkommer in halve plakjes (eventueel zonder de zaadlijsten). Snij de ui in dunne kwart ringen. Doe ongeveer een vijfde met de sla en komkommer in een bakje en bewaar in de koelkast tot gebruik.
- Rasp alvast de kaas, snij de paprika in blokjes en de tomaatjes in vieren.
- Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de ui en paprika met de shoarmakruiden 5 tot minuten op middelmatig vuur, tot je de paprika gaar genoeg vindt.
- Trek ondertussen de kipfilets uit elkaar met twee vorken tot dunne reepjes.
- Voeg de boter, pulled chicken en cherrytomaten toe aan de pan en bak nog even mee. Roer alles goed door elkaar.
- Schep nu de aardappels in één grote of vier kleine ovenschaaltjes. Schep daar de kip en groenten op en bestrooi met de kaas. Zet 8 minuten in de oven, zodat de kaas smelt.
- Verdeel daarna de salade erover, voeg een lepel knoflooksaus toe (serveer de rest er los bij) en garneer met een beetje sriracha.
Eet smakelijk!
Maak als onderdeel van het gezondere comfortfood menu of combineer de gezondere kapsalon met één of meerdere van deze gerechten:
Reactie plaatsen
Reacties