Gezonder comfortfood menu

Films en seriesFilms en series

Wie houdt er nou niet van comfortfood!? Het heet niet voor niks zo ;) Maar klassiek comfortfood is vaak behoorlijk ongezond. Pizza's, patat, hamburgers en lasagne, maar ook toetjes als sticky toffee pudding, ijs, tiramisu en brownie moet je niet te vaak eten. Gelukkig zijn er zat manieren om deze gerechten gezonder te maken, zonder aan smaak en comfort te verliezen.

Dit menu bestaat uit 3 comfortfood klassieker, maar dan gezonder. Mega gezond is het nog steeds niet, maar wel een stuk voedzamer en met minder calorieën. Zo zet je heerlijk comfortfood op tafel, zonder dat je meteen op dieet moet ;)

Je start met een pizza, maar dan gemaakt van volkoren wraps. Lekker belegd met tonijn, paprika en ui, maar natuurlijk ook een beetje parmezaan. Als hoofdgerecht maak je een kapsalon met pulled chicken en extra groenten. Je serveert er een lichtpittige knoflooksaus van yoghurt bij met wat sriracha erdoor. Als toetje serveer je heerlijke profiteroles, oftewel soesjes met ijs en chocoladesaus. Deze gezondere versie heeft soezen van volkorenmeel, ijs van bevroren bananen en saus van chocola en melk, zonder slagroom en extra suiker.

Ingrediënten voor 4 personen

Wrappizza tonijn
4 volkoren wraps (24 cm)
2 sjalotjes
2 snack paprika's
Ca. 12 olijven
200 gr frito knoflook-ui
80 gr parmezaan
200 gr tonijn op water (uitlekgewicht)
Paar takjes basilicum

Kapsalon met pulled chicken
850 gr aardappels
400 gr kipfilet
1 kippenbouillonblokje
1 rode paprika
1 grote rode ui
150 gr cherrytomaten
15 gr boter
150 gr komkommer
120 gr ijsbergsla
1 el shaormakruiden
80 gr kaas
Saus
240 gr yoghurt
1 tl gehakte knoflook
1 tot 1,5 tl sriracha (+ extra voor garnering

Profiteroles met bananenijs
100 ml water
50 gr plantaardige boter
25 gr bloem
25 gr volkorenmeel
2 eieren
Snufje zout
Vulling
350 gr rijpe bananen
45 ml melk
Saus
75 gr chocola (puur of melk)
80 ml melk

Zo maak je dit gezondere comfortfood menu

Voor dit gezondere comfortfood menu kun je een groot deel voorbereiden, maar je hebt nog wel wat kleine klusjes over voor het serveren. Maak bijvoorbeeld alle onderdelen van de profiteroles van tevoren, maar voeg ze pas vlak voor het eten samen. Voor het hoofd- en voorgerecht kun je van tevoren het meeste maken. Snij alle groenten alvast en zorg dat alles klaarligt, maar bak het vlak voor het serveren pas in de oven.

Gezondere profiteroles
De profiteroles bestaan uit 3 onderdelen, namelijk de soesjes, de vulling van bananenijs en de chocoladesaus. Je kan alles van te voren maken, ook al 1 of een aantal dagen van te voren. Bewaar de soesjes luchtdicht opkamertemperatuur, het ijs in de vriezer en de saus in de koelkast. Warm de saus vlak van te voren op middelmatig vuur op en vul ondertussen de soesjes met het ijs.

Bekijk hier hoe je deze profiteroles maakt >>

Kapsalon met pulled chicken
Ga als tweede aan de slag met de kapsalon. Je kan de saus en het vlees vast helemaal klaarmaken, wam die laatste gewoon weer even op. De salade snij je vast en rasp de kaas, zodat het klaar ligt (stappen 2  en 4 t/m 9). Snij de aardappels in langwerpige parten, zodat ze een uurtje voor jullie willen eten de oven in kunnen. Daarna bak je de wrappizza's en het afbakken van de kapsalon met het vlees en de kaas erbij doe je vervolgens terwijl jullie de pizza's eten. Op die manier komt het perfect uit voor je etentje.

Klik hier voor het recept van kapsalon met pulled chicken>>

Wrappizza tonijn
Je maakt de wrappizza's met tonijn als laatste, die zijn zo klaar en het lekkerst direct uit de oven. De paprika en ui moeten even gesneden worden en de kaas geraspt. Verder verdeel je de ingrediënten gewoon over de wrap en bak je hem in de oven. Passen ze niet tegelijk in de oven, bak ze dan na elkaar en serveer steeds een kwart wrappizza per persoon.

Hier lees je het recept voor wrappizza tonijn >>

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.