Er staan al diverse pizza's op deze site, zo lekker altijd! Helaas niet bepaald gezond, dus is een gezonder alternatief altijd een goed idee om nog vaker van de smaak van pizza te genieten. Aangezien vooral het deeg een caloriebom is, maak je deze gezondere pizza met een bodem van een volkoren wrap.
Je belegt hem met tomatensaus, sjalot, paprika, olijven, tonijn en een beetje parmezaan. Zo heb je de heerlijke smaak van een pizza, met een knapperige wrap als bodem. Serveer als voorgerecht, bijvoorbeeld bij dit gezondere comfortfood menu, als lunch of 2 per persoon als avondeten met wat salade erbij.
Ingrediënten voor 4 stuks
4 volkoren wraps (24 cm)
2 sjalotjes
2 snack paprika's
Ca. 12 olijven
200 gr frito knoflook-ui
80 gr parmezaan
200 gr tonijn op water (uitlekgewicht)
Paar takjes basilicum
Aan de slag met dit recept voor wrappizza tonijn
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
- Laat de tonijn goed uitlekken. Snij de paprika in reepjes, de sjalot in halve ringen en de olijven in ringetjes. Rasp de parmezaan.
- Leg één of meerdere wraps (net hoeveel erop passen) op een bakplaat met bakpapier en bak 5 minuten in de voorverwarmde oven.
- Smeer daarna de frito (of passata) erop, goed tot aan de randen. Verdeel de toppings erover en bestrooi met de geraspte parmezaan.
- Bak de wrappizza's nog eens 5 minuten tot ze goed warm zijn en de kaas gesmolten is.
Passen ze niet allemaal op de bakplaat, bak er dan 1 of 2 tegelijk en serveer steeds een kwart of halve pizza per persoon. - Snij of scheur de basilicum in stukjes, verdeel over de pizza's en serveer heet uit de oven.
Eet smakelijk!
Liever een 'echte' pizza? Probeer een van deze recepten:
Reactie plaatsen
Reacties