Vega pizza met aubergine en blauwe kaas

Gepubliceerd op 7 februari 2023 om 06:45

Soms (of eigenlijk regelmatig) heb ik gewoon zin in een pizza! En dat wordt nooit saai, want ook met pizza's kun je volop variëren. Tomatensaus of pizza bianca, allerlei soorten groenten, salami, kip of vegetarisch, mozzarella, parmezaan, gorgonzola of gewoon 4 soorten kaas. Het kan allemaal! Dit keer ging ik voor vegetarische pizza met tomaten-auberginesaus, champignons en blauwe kaas.

Ik maak vaak ook de bodem helemaal zelf, maar deze keer ging ik voor kant-en-klaar pizzadeeg met biet erin. Erg lekker in combinatie met de aubergine en het scheelt toch een hoop tijd. Je kan natuurlijk ook een helemaal kant-en-klare bodem gebruiken om nog sneller te zijn.

Het maken van de saus duurt trouwens dan wel weer lang, omdat de aubergine eerst een uur moet poffen en dan nog een half uurtje moet uitlekken. Dus in die tijd kan je natuurlijk ook zelf deeg maken en laten rijzen. Het recept daarvoor vind je hier >

Ingrediënten voor 1 pizza

1 portie kant-en-klaar pizzadeeg (ca. 230gr) of een pizzabodem
1 kleine aubergine
Halve ui
2 knoflooktenen
100 gr passata
2 takjes basilicum
4 champignons
20 gr parmezaan
50 gr blauwe kaas
Ik koos viking blue, maar je kan ook een mildere blauwe kaas kiezen zoals gorgonzola dulce.

Zo maak je deze pizza met aubergine

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak rondom ondiepe inkervingen in de aubergine en leg op een bakplaat met bakpapier in de voorverwarmde oven. Laat een uur poffen.
  2. Haal de aubergine uit de oven en laat even afkoelen. Snij dan doormidden, schep het vruchtvlees uit de schil en doe in een zeef om nog een half uurtje uit te lekken. De schil kan je weggooien.
  3. Snipper ondertussen de ui, snij de blaadjes van de basilicum en de knoflook fijn. En snij de champignons in plakjes. Rasp de parmezaan en verkruimel de blauwe kaas.
  4. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpannetje en bak de ui en knoflook aan. Voeg na een paar minuten de passata en aubergine toe.
  5. Roer alles goed door elkaar, breng aan de kook en laat 10 minuutjes zachtjes sudderen. Roer dan de basilicum erdoor en breng op smaak met flink wat peper en zout. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  6. Verwarm de oven voor 220 à 230 graden met een pizzasteen of bakplaat in de oven en rol het deeg uit volgens de aanwijzingen op de verpakking en leg op een stuk bakpapier.
  7. Smeer de saus uit over de bodem, beleg met de champignons, strooi de blauwe kaas erover en als laatste de parmezaan.
  8. Schuif met bakpapier in de oven op de voorverwarmde steen of bakplaat en bak in ongeveer 11 minuten gaar.

Eet smakelijk!

Films en seriesFilms en series

Ben je een echte pizza liefhebber!? Maak dan ook eens deze recepten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.