Courgettepizza

Deze gezonde versie van pizza is een lekker voorgerechtje. Ik maakte de courgettepizza's als onderdeel van het pizza menu, wat uiteraard echt een aanrader is als je van pizza houdt.

Maar je kunt er ook een hoofdgerecht van maken. Gebruik dan twee of drie courgettepizza's per persoon en serveer er bijvoorbeeld een beetje pasta of rijst bij.

Ingrediënten voor 6 courgettepizza's

2 courgettes
1/2 ui
2 tenen knoflook
200 gr passata
Ca. 12 olijven
60 gr parmezaan
6 plakken prosciutto
1/4 tl gedroogde oregano

DierDier

Aan de slag met deze courgettepizza

Je kan deze pizza's voorbereiden tot en met stap 7. Het bakken doe je dan zodra je gaat eten.

  1. Snij eerst van iedere courgettes 3 pizzabodems. Daarvoor snij je de boven- en onderkant en aan 2 tegenovergestelde kanten de zijkanten eraf. De rest kan je in 3 platte plakken snijden.
  2. Leg de courgette op een bakplaat met bakpapier en bestrooi met zout, zodat het vocht eruit trekt. Laat een half uur liggen en dep daarna goed droog met keukenpapier.
  3. Snij ondertussen de 4 zijkanten van de courgettes in hele kleine stukjes en de ui mag gesnipperd worden.
  4. Fruit de ui aan in een beetje olijfolie en bak daarna de courgettestukjes mee. Pers na 5 minuten de knoflook erbij uit en bak 1 minuutje mee.
  5. Roer de passata erdoor, breng aan de kook. Laat een minuutje koken en zet dan het vuur uit. Laat de saus afkoelen.
  6. Rasp tijdens het afkoelen van de saus de kaas en snij de olijven in dunne plakjes.
  7. Verdeel de saus over de courgettebodems, leg de olijven erop en strooi de kaas erover.
  8. Bak de courgettes in 10 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 180 graden
  9. Scheur of snij de prosciutto in stukken en verdeel over de pizza's. Bestrooi met de oregano en eventueel wat peper.

Eet smakelijk!


Combineer de courgettepizza's met een van deze hoofdgerechten: