Deze gevulde paprika's zitten vol smaak! Ik maakte ze voor het Mondriaan menu en gebruikte daarom zoveel mogelijk rode ingrediënten. En daarmee kan je dus een heerlijk gerecht maken. Alhoewel het nog wel even moeite kostte, terwijl ik al bezig was met koken wist ik nog steeds niet precies hoe ik de saus wilde maken. Gelukkig kwam mijn vriend met het idee om de wijn te gebruiken, dat maakt de saus echt lekker en vol van smaak.
Maar ook de chorizo en Italiaanse kruiden zijn smaakmakers in deze tomatensaus. Kook de pasta nog net niet al dente en gaar verder in de saus in de oven, zodat de pasta perfect gaar is als je het serveert.
Ingrediënten voor 6 personen
(let op als je geen voor- en nagerecht serveert is dit voor ca. 4 personen)
6 rode paprika's
275 gr (rode) spaghetti
2 à 3 tenen knoflook
2 rode uien
350 gr chorizo (geen plakjes)
15 gr verse Italiaanse kruiden
280 gr tomatenpuree
500 gr cherrytomaten
300 ml rode wijn
200 ml water
1 groentebouillonblokje
50 gr parmezaan
Olijfolie
Aan de slag met deze gevulde paprika met spaghetti
- Snipper de ui en snij de knoflook en Italiaanse kruiden fijn. Snij de chorizo over de lengte in vieren en dan in plakjes.
- Verhit een klein beetje olie in een ruime koekenpan of hapjespan en bak de chorizo 5 minuten op middelmatig vuur. Schep dan met een schuimspaan in een pannetje, zodat het vet van de chorizo in de pan achterblijft.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 minuten, bak dan de tomatenpuree 2 minuten mee.
- Blus af met de wijn en het water, verkruimel het bouillonblokje erbij en voeg de kruiden toe. Breng aan de kook en laat zo lang mogelijk (minimaal een half uurtje) zachtjes koken. Als het te dik wordt kun je extra wijn en water toevoegen en/of een deksel op de pan doen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij ondertussen de cherrytomaten doormidden, halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Rasp de parmezaan.
- Bestrooi de paprika's met peper en zout en besprenkel met olijfolie, wrijf het goed uit, zodat ze helemaal bedekt zijn. Leg in een ovenschaal en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Breng een pan water aan de kook met wat zout en kook de pasta iets korter dan al dente.
- Zet ondertussen het vuur van de saus iets hoger en roer de cherrytomaten en chorizo erdoor. Giet de pasta af en roer ook door de saus. Haal de pan van het vuur.
- Bestrooi de paprika's met wat van parmezaan en schep de pasta in de paprika's (wat er eventueel niet in past kun je straks los serveren).
- Bak nog 10 minuten in de oven, serveer 2 halve paprika's per persoon met de rest van de parmezaan.
Eet smakelijk!
Combineer de gevulde paprika's met een van deze toetjes: