Curry-pindasoep

Gepubliceerd op 2 november 2022 om 07:00

Zin in een lekker soepje? Deze pindasoep is een aanrader, heerlijk op smaak gebracht met currypasta. Ik ging voor gele curry, maar voor pittiger soepje kan je ook kiezen voor rode of groene curry. Net wat jij het lekkerste vindt!

Je vult de soep met enoki paddestoelen, wortel, broccoli en noedels, een goedgevulde maaltijdsoep dus. Zet je hem liever als voorgerecht op tafel, laat de noedels dan weg en serveer kleinere porties.

KokenKoken

Ingrediënten voor 2 à 3 personen

75 gr currypasta
200 gr pindakaas
400 ml kokosmelk
1 groentebouillonblokje
750 ml water
Sap van 1 limoen
2 tl vissaus
1 el bruine suiker
4 gedroogde limoenblaadjes
1,5 el sojasaus
1 stengel citroengras
50 gr platte rijstnoedels
1 bosui
1 chilipepertje
1 grote wortel (ca 150 gr)
100 gr enoki paddestoelen
125 gr broccoliroosjes
25 gr pinda's voor garnering
Paar takjes koriander voor garnering

Zo maak je deze curry-pindasoep

  1. Snij de bosui in ringetjes en hou het witte en groene deel apart van elkaar. Snij de chilipeper fijn, de wortel in dunne plakjes en de broccoli in kleine roosjes. (je gebruikt de stengel niet in deze soep, maar bewaar die om er bijvoorbeeld broccolirijst mee te maken)
  2. Snij de onderkant van de enoki eraf, zodat de paddenstoeltjes niet meer aan elkaar vastzitten. Snij de citroengras op een paar plekken in, zodat de smaak straks goed vrijkomt.
  3. Verhit nu een beetje olie in een soeppan en fruit het wit van de bosui, de chilipeper en de curry ongeveer 5 minuten aan op middelhoog vuur. Bak de wortel de laatste minuut mee.
  4. Voeg de pindakaas en de kokosmelk toe en roer goed door elkaar, zodat er geen klontjes meer inzitten. Verkruimel het bouillonblokje erbij en giet het water in de pan.
  5. Voeg de limoenblaadjes en citroengras toe en breng aan de kook. Laat ongeveer een kwartiertje zachtjes koken, zodat de soep iets indikt en de smaken goed kunnen intrekken.
  6. Voeg dan de broccoli toe en kook gaar in 5 minuten. Breng ondertussen de soep op smaak met het limoensap, de vissaus, bruine suiker en sojasaus. Proef en voeg naar smaak extra smaakmakers en/of peper en zout toe.
  7. Voeg dan als laatste de rijstnoedel en enoki toe en kook nog 3 minuten tot ze gaar zijn.
  8. Verdeel de soep over kommen en garneer met het groen van de bosui, de pinda's en wat blaadjes koriander.

Eet smakelijk!


Meer lekkere soepjes die je een keer wilt maken:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.