Rabarber-wortelsoep met dragon

Verras je gasten of familie met deze bijzondere soep van wortels en rabarber. Het heeft een heerlijke friszure smaak, erg lekker in combinatie met de anijsachtige smaak van dragon. Een lekkere lichte start van je etentje! Deze soep is, net als de meeste soep natuurlijk, heel makkelijk te maken. Even bakken en koken, pureren en op smaak maken.

Easy peacy en heel handig als voorgerechtje, want je maakt het gewoon van te voren en warmt het daarna nog even op.

Ingrediënten voor 4 personen

500 gr rabarber
500 gr wortels
1 ui
1 rood pepertje
2 cm gember
750 ml groentebouillon
15 gr verse dragon
40 gr suiker
Peper en zout naar smaak
100 ml kookroom
Eventueel wat chilipoeder te garnering

KokenKoken

Zo maak je deze rabarber-wortelsoep

  1. Schrap de worstels en snij in stukjes, snij ook de rabarber in stukjes.
  2. Snipper de ui en snij de gember en het pepertje fijn.
  3. Verhit een beetje olie in een ruime soeppan en fruit de gember, peper en ui aan. Voeg na 2 minuten de wortel toe en bak een minuutje mee. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
  4. Voeg na 10 minuten de rabarber toe en kook nog 5 tot 10 minuten, tot de rabarber en wortels allebei zacht zijn.
  5. Pluk ondertussen de blaadjes van de dragon en snij fijn. Roer de helft van de dragon door de soep.
  6. Pureer de soep met de staafmixer. Zet terug op het vuur en roer de suiker erdoor. Proef en breng op smaak met peper, zout en eventueel wat extra suiker als het nog erg zuur is.
  7. Schep de soep in 4 kommen, voeg een scheut room toe en garneer met de rest van de dragon en eventueel nog een snuf chilipoeder.

Eet smakelijk!


Probeer ook eens een van deze lekkere soepjes:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.