Met dit recept combineer je twee Hollandse klassiekers, namelijk de pannenkoek en hutspot. En dat is lekker 😋
Je roert wortel, aardappel en ui door het beslag en serveert de pannenkoekjes met gebakken spekreepjes.
Ingrediënten voor 12 pannenkoekjes
600 gr aardappel
450 gr wortel
150 gr ui
200 ml melk
2 eieren
100 gr bloem
Nootmuskaat naar smaak
300 gr spekreepjes
Bosje peterselie
Het recept voor hutspot pannenkoekjes
- Roer voor het beslag de eieren los in een ruime kom en roer het bloem erdoor. Voeg al roerend rustig de melk toe en blijf roeren tot je een glad beslag hebt. Zet even in de koelkast.
- Schil de aardappels en wortels en rasp ze, en snipper de ui.
- Roer alles door het pannenkoekenbeslag en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Verhit wat boter in een ruime pan en bak in totaal 12 kleine (12 cm doorsnee) of 6 grotere pannenkoeken. Ze moeten ongeveer 4 minuten per kant bakken. Hou de pannenkoeken die al zijn warm in een oven op 50 tot 75 graden.
- Bak tegelijkertijd in een andere pan de spekjes op middelhoog vuur rustig knapperig.
- Snij de peterselie fijn en strooi samen met de spekjes over de pannenkoekjes.
Eet smakelijk!
Probeer ook eens een van deze recepten:
Reactie plaatsen
Reacties