Bietenstamppot met blauwe kaas

Gepubliceerd op 16 januari 2022 om 07:00

Zin in lekkere Hollandse pot? Maak dan dit lekkere bietenstamppotje met blauwe kaas. Het zoetige van de bietjes combineert goed met de sterke smaak van Danish blue. Het geeft je stamppot een beetje pit en is een leuke twist op gewone stamppotjes. En je hebt maar 5 ingrediënten nodig :)

Serveer de stamppot zo, met wat geroosterde hazelnoten of met een stukje vlees. Ik vind varkensvlees er goed bij passen en ging voor een rollade, maar een varkenshaasje of filetlapje is er ook lekker bij.

Ingrediënten voor 4 personen

1 kilo aardappels
1 groentebouillonblokje
750 gr voorgekookte bietjes
2 uien
200 gr blauwe kaas (bv. Danish blue)

KokenKoken

Zo maak je bietenstamppot met blauwe kaas

  1. Zet een pan water op het vuur met het bouillonblokkje erin en breng aan de kook.
  2. Was de aardappels en snij in stukken. Je kunt ze ook schillen, maar dat is niet nodig. Scheelt werk en zo behoud je de vitaminen die vlak onder het schilletje zitten. Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar in de bouillon.
  3. Rasp ondertussen de bietjes en snipper de uien.
  4. Verhit een beetje boter en olie in een pan en fruit de ui aan. Voeg de bietjes toe en roer goed door elkaar. Laat op middellaag vuur opwarmen.
  5. Giet de aardappels af, maar houd een beetje kookvocht achter. Stamp de aardappels tot een grove puree en voeg eventueel wat kookvocht toe om het wat zachter te maken.
  6. Roer 125 gram blauwe kaas door de puree en breng verder op smaak met peper en zout.
  7. Roer dan de bietjes erdoor. Schep op borden en verkruimel de rest van de blauwe kaas erover geen.

Eet smakelijk!

Serveer een van deze toetjes na de stamppot:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.