Makkelijke witte en pure chocomousse

Gepubliceerd op 20 november 2020 om 16:50

Deze chocomousse is heel makkelijk te maken, omdat je chocopasta gebruikt. Voor deze versie met 2 soorten pasta moet je wel wachten tussendoor, want de eerste soort moet eerst opstijven voordat je de tweede toevoegt. Maar met de bereiding zelf ben je slechts 20 minuutjes bezig. En je kan alle soorten chocopasta gebruiken die je maar wilt. In dit snelle menu gebruikte ik bijvoorbeeld Nutella, ook een aanrader!

Ingrediënten voor 2 toetjes

200 ml slagroom
70 gr witte chocoladepasta
70 gr pure chocoladepasta
1 blaadje gelatine
Eventueel munt en walnoten ter decoratie
2 glaasjes waar ongeveer 200 ml in past

Aan de slag met deze makkelijke chocomousse

  1. Knip het blaadje gelatine doormidden en week de eerste helft in koud water.
  2. Doe de witte pasta in een pannetje en laat op middellaag vuur smelten.
  3. Klop ondertussen 100 ml van de slagroom lobbig, het hoeft niet helemaal stijf. 
  4. Knijp de gelatine uit en roer door de chocola (het wordt nu een beetje een rare klont, maar bij de volgende stap lost het weer op).
  5. Schep een derde van de slagroom door de chocola, roer goed door en haal van het vuur. 
  6. Giet nu het chocolademengsel bij de rest van de slagroom en mix nog een minuut door. 
  7. Wil je het schuine effect, zoals op de foto, zet de glaasjes dan schuin in bijvoorbeeld een ovenschaal of, zoals ik heb gedaan in een cakevorm en giet de mousse erin.
  8. Zet voor anderhalf uur in de koelkast om op te stijven. 
  9. Herhaal nu stap 1 t/m 7 met de pure chocoladepasta, je kan de glaasjes nu gewoon rechtop zetten en laat weer anderhalf uur opstijven.
  10. Decoreer de mousse eventueel nog met wat munt en fijngehakte walnoten

Eet smakelijk!

KokenKoken

Chocolade liefhebber? Probeer dan ook deze recepten: