Triple chocolate blondie met kersencrunch

Gepubliceerd op 4 mei 2022 om 07:02

Deze triple chocolate blondies wil je proeven! Heerlijk smeuïg van binnen met een lekker knapperig korstje. Ze zitten vol met witte, melk én pure chocolade. En dat combineer je dan ook nog met heerlijke gevriesdroogde stukjes kers, die zorgen voor een beetje een zoetzure smaak erbij en een extra crunch.

Met een bolletje chocolade ijs erbij zijn ze de perfecte afsluiter van dit chocolade menu. Maar je wilt ze ook gewoon bij de thee of koffie eten. Of, als ze er toch liggen, ontbijt er gewoon mee. Beter kan je dag niet beginnen ;)

Ingrediënten voor ca 12 stukjes

100 gr boter
215 gr witte chocola
2 eieren
125 gr lichtbruine basterdsuiker
0,25 tl zout
135 gr bloem
1 tl bakpoeder
65gr pure chocola
65 gr melkchocola
25 gr gevriesdroogde stukjes kers + extra voor garnering
Eventueel chocolade ijs voor erbij

Het recept voor triple chocolate blondie met kersencrunch

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en zet een rechthoekige bakvorm klaar (de mijne is 17 bij 27 cm groot, iets kleiner kan wel, want mijn blondies waren redelijk dun, maar neem geen grotere vorm dan dat). Smeer in met boter en bedek de bodem en 2 zijkanten met bakpapier.
  2. Hak alle soorten chocola fijn. Doe de boter met 150 gram witte chocola in een pannetje en laat op laag vuur smelten tot een gladde massa. Haal van het vuur en laat iets afkoelen, maar het moet wel vloeibaar blijven.
  3. Roer ondertussen de eieren los en roer de suiker en het zout erdoor. Roer de gesmolten chocola en boter erdoor.
  4. Zeef het bakpoeder en de bloem boven de kom en roer ook door het beslag. Als laatste roer je de rest van alle chocola erdoor en de stukjes kers.
  5. Zet in de oven en bak in 35 tot 40 minuten gaar. (precieze tijd ligt aan de oven, maar ook aan je bakvorm. Is die iets kleiner en de blondie iets dikker, dan moet het wat langer).
  6. Bestrooi met de extra stukjes kers zodra het uit de oven komt en druk heel voorzichtig iets aan. 
  7. Laat de blondie helemaal afkoelen, hij zakt dan iets in. Haal daarna uit de vorm en snij in stukken. Serveer eventueel met een bolletje ijs.

Eet smakelijk!

KokenKoken

Deze chocolade toetjes vind je vast ook lekker:

Koffie-lava cakejes met fudge

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.