Gezonde appel-yoghurttaart

Gepubliceerd op 15 januari 2021 om 17:15

Manmanman, ik ben echt heel blij met mezelf op dit moment, want dit gezonde taartje is echt lekker! Je hebt eigenlijk niet door dat het gewoon gezond is. Deze appel-yoghurttaart is een heerlijk en gezond toetje. De yoghurt is gezoet met banaan en de bodem met rozijnen. Verder zitten er vooral voedzame ingrediënten in, zoals havermout, appel, magere Griekse yoghurt en hazelnoten.

De taart is super makkelijk te maken. En ook handig na een menu, want je kan hem gewoon van te voren maken en je hoeft er tijdens het diner niks meer aan te doen. Ik weet niet of het mogelijk is, maar heb je nog een stukje over? Eet lekker als ontbijt, net zo gezond, maar een stuk lekkerder dan een gewoon bakje yoghurt met appel en muesli...

Ingrediënten 

Bodem

50 gr rozijnen
40 gr gesmolten boter
150 gr havermout
40 gr hazelnoten
1 tl maple syrup
0,5 tl kaneel

Vulling

1,5 appel
50 gr rozijnen
300 ml magere Griekse yoghurt (2% vet)
1 banaan
2 blaadjes gelatine

Garnering

Dadelstroop
Kaneel
Handje hazelnoten

Aan de slag

  1. Bestrijk eerst een springvorm van 20 cm met boter en plak daarin een vel bakpapier vast en knip het uitstekende papier eraf.
  2. Maak nu de bodem, door gewoon alle ingrediënten in een blender of keukenmachine fijn te maken.
  3. Doe de bodem in de springvorm, druk aan op de bodem en maak een randje van ongeveer anderhalve cm langs de zijkant. Zet in de koelkast tot gebruik.
  4. Leg de gelatineblaadjes in een bakje water om even te weken.
  5. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in stukjes. Doe samen met de rozijnen in een bakje en warm even 2 minuten op in de magnetron, zodat de appel iets zachter wordt.
  6. Verspreid de appel en rozijnen over de taartbodem en zet weer in de koelkast
  7. Mix de banaan en yoghurt nu in een blender of met een staafmixer tot een gladde massa.
  8. Doe een klein beetje kokend heet water in een bakje en los de gelatine erin op.
  9. Giet de gelatine bij de yoghurt en mix nog even kort door.
  10. Giet over de bodem en appels en zet zo'n 2 uur in de koelkast
  11. Garneer dan door er wat kaneel en grof gehakte hazelnoten op te strooien, maak af met wat dadelstroop of honing.

Eet smakelijk!

GezondheidGezondheid