Op zoek naar een lekker, snel en budgetproof hoofdgerecht? Dan is deze spaghetti à la crème een aanrader. Het staat in 20 minuten op tafel en je hebt geen ingewikkelde of dure ingrediënten nodig. Je gebruikt gewoon spinazie à la crème voor de saus en brengt het op smaak met ui, peper, zout en knoflook. Strooi er wat gebakken spekjes, cherrytomaten en parmezaan overheen, en klaar! Easy peacy, perfect voor een drukke doordeweekse dag of voor een etentje als je weinig tijd hebt!
Ingrediënten voor 6 personen
450 gr spaghetti
750 gr spinazie à la crème
2 rode uien
3 tenen knoflook
300 gr gerookte spekreepjes
150 gr cherrytomaten
75 gr parmezaan of geraspte kaas
Aan de slag met spaghetti à la crème
- Haal de spinazie op tijd uit de vriezer, zodat het ontdooid is. Breng een ruime pan water aan de kook.
- Snij de uien in kwart ringen, de knoflook fijn en de cherrytomaten in kwarten. Rasp de parmezaan.
- Voeg wat zout toe aan het kokende water en doe de spaghetti in de pan, kook gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit een koekenpan met een heel klein beetje olie en bak hierin de spekreepjes knapperig.
- Verhit wat olie in een andere ruime koekenpan en fruit de ui twee minuten aan, voeg de knoflook toe en bak nog een minuut. Doe de spinazie erbij en warm 5 minuten op.
- Voeg dan de cherrytomaten toe, breng op smaak met peper en zout en eventueel wat chillipoeder en warm nog een paar minuten op.
- Giet de spaghetti af en roer door de spinazie heen. Schep op borden en strooi de spekreepjes en geraspte parmezaan erover heen.
Eet smakelijk!
Serveer een van deze toetjes na de spaghetti à la crème:
Reactie plaatsen
Reacties