Gevulde sinaasappels

Gepubliceerd op 10 januari 2022 om 07:00

Hou je van sinaasappels? Dan is dit toetje echt een aanrader! Je vult de sinaasappels met een heerlijke sinaasappelroom. Lekker romig en fris tegelijk. Een perfecte afsluiting van dit Spaanse menu.

Je hebt het zo gemaakt, maar hebt wel wat wachttijd om het af te laten koelen en op te laten stijven. Hou daar dus even rekening mee!

Ingrediënten voor 6 personen

6 sinaasappels
500 ml slagroom
5 el suiker (meer of minder naar smaak)
5 el abrikozenjam
1 el maizena
12 blaadjes munt

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Zo maak je deze gevulde sinaasappels

  1. Snij de sinaasappels doormidden en pers ze voorzichtig uit, zodat de schillen heel blijven.
  2. Klop 250 ml slagroom in een ruime kom goed stijf met 3 el suiker. Hou je van zoet? Voeg dan wat meer suiker toe. Zet de slagroom even in de koelkast tot je deze weer nodig hebt.
  3. Roer de maizena door het sinaasappelsap, doe in een pannetje samen met de jam. Breng al roerend aan de kook en laat ongeveer 10 minuten zachtjes iets inkoken.
  4. Zet de pan daarna in de gootsteen in laag koud water om af te laten koelen.
  5. Als het helemaal afgekoeld is, giet je het bij de slagroom en klop je het goed door.
  6. Giet het mengsel in de sinaasappelschillen en zet een uurtje in de vriezer, zodat het goed afkoelt en wat opstijft. Verplaats daarna naar de koelkast en laat daar staan tot serveren.
  7. Klop voor het serveren de rest van de slagroom stijf met de rest van de suiker. Doe in een spuitzak en spuit toeven slagroom op de sinaasappelroom. Garneer met de blaadjes munt. 

Eet smakelijk!


Probeer ook eens deze gerechten met sinaasappel:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.