Wil jij een lekker, maar gezond toetje serveren? Dan is deze kardemom-hangop met gezonde crumble en kakifruit een aanrader. Hangop is supermakkelijk te maken en zo zorg je ervoor dat jouw (saaie) magere yoghurt heerlijk romig wordt. Breng de hangop op smaak met kardemom, dat past perfect bij het kakifruit.
En dat maak je af met een lekkere en gezonde crumble van noten en volkorenmeel. Een heerlijk toetje, dat je trouwens ook perfect als ontbijtje kan eten.
Ik maakte deze hangop bij dit healthy menu, een aanrader als je een etentje geeft, maar wel gezond wil eten.
Ingrediënten voor 6 personen
1,5 ltr magere yoghurt
4 kardemompeulen
60 gr gemengde noten
60 gr volkoren- of boekweitmeel
60 gr havervlokken
35 gr maple syrup
25 gr kokosolie (op kamertemperatuur)
3 kaki's
Zo maak je kardemom-hangop met gezonde crumble en kakifruit
- Begin ruim van te voren met de hangop, deze moet 8 tot 12 uur hangen, om goed uit te lekken. Leg een zeef in een diepe pan en leg daarin een theedoek of 2 keer dubbelgevouwen kaasdoek.
- Giet de yoghurt erin en dek af met een stukje huishoudfolie en vouw de punten van het doek eroverheen. Zet 8 tot 12 uur in de koelkast. Schep dan in een bakje en zet afgesloten in de koelkast tot gebruik.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Voor de gezonde crumble snij je de noten grof, doe in een kom, samen met het meel en de havervlokken.
- Giet de maple syrup erbij en voeg de kokosolie in kleine blokjes toe. Wrijf alle ingrediënten met je vingers door elkaar tot alle kokosolie is opgenomen door de droge ingrediënten en je een kruimelig deeg hebt.
- Leg op een bakplaat met bakpapier en bak 18 tot 20 minuten, zodat het mooi bruin en knapperig wordt. Laat helemaal afkoelen.
- Pel de kardemompeulen, haal de zaadjes eruit en maal fijn met een vijzel. Roer door de hangop en voeg eventueel ook wat maple syrup toe als je wat zoetere hangop wilt.
- Snij de kroontjes van de kaki's en schil ze. Snij vervolgens in stukjes.
- Verdeel het grootste del van de hangop over 6 glaasjes, met daarop het grootste deel van de kaki en de crumble. Maak daarop nog eens een laagje van de rest van alle ingrediënten.
Eet smakelijk!
Serveer de kardemom-hangop na een van deze hoofdgrechten:
Reactie plaatsen
Reacties