Dit toetje is de perfecte combi van zoet en zout. Een lekker zacht eenpersoonscheesecakeje omwikkeld met ontbijtspek en gezoet met maple syrup. Ik maakte ze als nagerecht bij het meatlovers menu. Maar ze zijn natuurlijk altijd lekker als toetje :)
Ingrediënten voor 6 stuks
15 plakken ontbijtspek
110 ml maple syrup
1,5 ei
30 gr pecannoten + extra voor serveren
240 gr cream cheese
1 bak vanille ijs
Bakblik met muffinvormpjes
Aan de slag met de bacon-cheesecake
- Verhit de oven voor op 200 graden.
- Leg de plakjes spek op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met maple syrup, gebruik ongeveer 2 el van de 110 ml die je in totaal nodig hebt.
- Bak de spek 10 minuten in de oven. Haal na 10 minuten 12 plakjes uit de oven en leg op keukenpapier, bak de overige 3 plakjes nog 5 minuten, zodat ze knapperig zijn en laat ook afkoelen op keukenpapier.
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 175 graden.
- Ondertussen klop je de cream cheese los. Klop de maple syrup er geleidelijk doorheen en voeg het ei toe als alle maple syrup is opgenomen.
- Snij de 3 knapperige spekplakjes in kleine stukjes en hak de pecannoten fijn. Roer door het kaasmengsel.
- Snij 6 van de 12 plakjes spek doormidden en bedek de randen van 6 muffinvormpjes met anderhalf plakje spek en leg een half plakje op de bodem.
- Vet de vormpjes van het muffinbakblik in met boter en giet het kaasmengsel in de vormpjes.
- Vul een braadslee waar de muffinvorm in past met een laagje water. Zet de muffinvorm erin en bak de cheesecakes 25 minuten in de oven.
- Zet de ovendeur op een kiertje en laat de cheesecakes er nog een uur in staan.
- Laat ze daarna op kamertemperatuur komen en zet uiteindelijk in de koelkast om nog minimaal 2 uur op te stijven.
- Serveer op kamertemperatuur met een bolletje ijs. Bestrooi met nog wat pecannoten en druppel er wat maple syrup overheen.
Eet smakelijk!
Meer lekkere toetjes:
Reactie plaatsen
Reacties