Deze pindabowl is een heerlijke maaltijd! Ik kreeg het idee van een vriendin die vegetarisch eet, maar maakte er een versie met vlees van. Je maakt hem makkelijk toch vegetarisch door gewoon vegetarisch gehakt te gebruiken.
De basis van deze bowl zijn noedels (je ziet ze niet op de foto, maar ze zitten er echt in) met daarbij wortel, komkommer, sla, kiemgroente en gehakt. Je brengt de bowl op smaak met een heerlijke pindadressing. En nog een voordeel, naast dat het erg lekker is, je hebt het in 8 makkelijke stappen gemaakt :)
Ingrediënten voor 2 personen
30 gr ongezouten pinda's
300 gr gehakt
1 tl sambal
2 cm gember
1 teen knoflook
125 gr noedels
180 gr wortels
180 gr komkommer
1 kropje romaine sla
25 gr kiemgroenten
Plukje koriander of peterselie
Pindadressing
60 gr pindakaas
60 gr ketjap
60 gr kokosmelk
5 gr sambal (of meer naar smaak)
1/4 tl gemberpoeder
Zo maak je de aziatische pindabowl
- Verwarm de oven voor op 150 graden. Leg de pinda's op een bakplaat met bakpapier en rooster 10 minuten in de oven.
- Snij de komkommer en wortels in heel dunne slierten, als je een spiraalsnijder hebt kan je die er het beste gebruiken voor de wortels. Rasp de knoflook en gember fijn. Snij de koriander of peterselie fijn.
- Maak de pindadressing door eerst de pindakaas los te roeren met de ketjap, als het goed gemengd is voeg je de kokosmelk, sambal en het gemberpoeder toe en roer je alles goed door elkaar. Zet even apart.
- Bereid de noedels volgens de uitleg op de verpakking
- Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak de gehakt rul met wat peper en zout. Voeg als het bijna gaar is de sambal, gember en knoflook toe en bak nog even mee. Roer als laatste nog 2 eetlepels pindadressing door het gehakt.
- Roer ook 2 eetlepels pindadressing door de noedels en verdeel deze over de kommen.
- Verdeel dan de komkommer, sla, wortels, het gehakt en de kiemgroenten over de noedels.
- Schep de pindadressing erover en bestrooi met de pinda's en koriander of peterselie.
Reactie plaatsen
Reacties