Japanse noedelsoep met kip en champignons

Gepubliceerd op 27 augustus 2021 om 08:02

Deze Japanse noedelsoep bestaat uit 2 soorten bouillon, namelijk Japanse dashi en 'gewone' kippenbouillon. Als je wil kan je hem helemaal van kippenbouillon maken, maar de dashi geeft echt een bijzondere Japanse smaak. Je kan het maken op basis van dashi-bouillonpoeder of maak het helemaal zelf. Bekijk in het Japanse menu hoe je dat doet.

De soep is lekker licht, maar tegelijk ook voedzaam. Er zitten udonnoedels, kip, kastanje champignons, wortel en bosuien in. De geraspte gember zorgt voor een extra smaakexplosie.

Ingrediënten voor 6 personen

750 ml dashi
1,5 liter kippenbouillon
600 gr kipfilet
3 el lichte sojasaus
1,5 tl knoflookpoeder
0,5 tot 1 tl chilipoeder
450 gr champignons
3 bosuien
600 gr udonnoedels
3 cm gember
120 gr wortel
Chilivlokken naar smaak

Zo maak je de Japanse noedelsoep

  1. Snij de kip in reepjes. Meng in een kom met de sojasaus, knoflookpoeder en chilipoeder. Dek af en zet tot gebruik, maar tenminste een uur in de koelkast.
  2. Snij de champignons in plakjes, de bosui in ringetjes en de wortel in reepjes. Rasp de gember.
  3. Stoom of kook de wortelreepjes in ongeveer 10 minuten beetgaar.
  4. Doe de dashi en kippenbouillon samen in een ruime pan met daarbij chilivlokken naar smaak en breng rustig aan de kook.
  5. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de kip en champignons gaar.
  6. Kook de udon 2 minuten in de bouillon en schep daarna de noedels en bouillon in kommen.
  7. Verdeel de champignons, kip en wortels erover en bestrooi maak af met een lepel geraspte gember.

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.