Hutspot met bourbonworst

Gepubliceerd op 3 oktober 2021 om 08:05

Leidens Ontzet, tijd dus voor hutspot! In deze hutspot kook je niet alle groenten fijn. Je roostert de wortels in de oven en bakt de ui samen met spekreepjes in de pan. De puree maak je van aardappel en pastinaak. Daardoor krijgt de hutspot meer smaak en textuur. 

Je serveert er ook nog een lekkere bourbonworst bij. Die verwarm je in de oven met de bourbon en wat suiker. 😋

Ingerdiënten voor 6 personen

800 gr pastinaak
800 gr aardappels
1 groentebouillonblokje
500 gr uien
1500 gr wortels
400 gr spekreepjes
Bosje verse peterselie
Nootmuskaat naar smaak
Eventueel een klontje boter
3 rookworsten
6 eetlepels bourbon
4 theelepels rietsuiker

Zo maak je hutspot met bourbonworst

  1. Oven opwarmen 200 graden.
  2. Schrap de wortels, snij over lengte in kwarten en dan in stukken van ongeveer 5cm lang. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Leg de wortels dan op een bakplaat met bakpapier en bak 30 tot 40 minuten in de oven. (Afhankelijk van de grootte van de wortels).
  3. Bereid ondertussen de bourbonworsten voor: Snij de worsten in de bocht doormidden en leg tegen elkaar aan op een ruim stuk aluminiumfolie.
  4. Vouw de folie wat omhoog langs de randen, zodat de worsten goed tegen elkaar aan blijven liggen.
  5. Strooi de suiker erover en giet vervolgens de bourbon erop, vouw het folie strak dicht.
  6. Leg de worsten de laatste 20 tot 25 minuten in de oven bij de wortels.
  7. Was de aardappels en pastinaken en snij in stukken en kook in water met groentebouillonblokjes voor 20 tot 25 minuten. (je kan ze eerst schillen, maar dat doe ik eigenlijk nooit, op deze manier zitten er meer vitaminen in je hutspot).
  8. Bak de spekreepjes in een ruime koekenpan zonder boter. Snij de uien in achten en voeg toe aan spekreepjes. Bak zo'n 5 minuten mee.
  9. Snij ondertussen de peterselie fijn.
  10. Giet de aardappels en pastinaak af en stamp tot een puree. Roer de wortels, spekjes, uien, en nootmuskaat erdoor en eventueel een wat boter voor extra smeuïgheid. Breng op smaak met peper en zout
  11. Verdeel de hutspot over 6 borden, bestrooi met de peterselie en serveer met de bourbonworst.

Tip: giet het vocht uit het folie van worst over de hutspot als een soort jus. 

Eet smakelijk!

Fan van Hollandse pot? Probeer dan het Hollandse pot menu:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.