Gehaktbrood met appel en venkel

Gepubliceerd op 30 september 2021 om 07:00

Dit gehaktbrood is echt smullen! Lekker smeuïg en vol smaak, een beetje zoet en een beetje zout. Ik bracht het namelijk op smaak met onder andere appel en venkelzaad. Een heerlijke combinatie met het zout van de spek. 

Gehaktbrood is supermakkelijk te maken. Gewoon alle ingrediënten door elkaar kneden en de oven doet de rest. Het fijne daaraan is dat, terwijl het gehaktbrood vanzelf gaart in de oven, je alle tijd hebt om de rest van je eten maken.

Ik serveerde het gewoon met aardappels en groente. Zo heb je een lekker makkelijk en toch bijzonder AVG-tje. Prima voor een gewone doordeweekse avond, maar het misstaat ook niet tijdens een uitgebreid 3 gangen menu. :)

Ingrediënten voor 4 à 5 personen

500 gr gehakt
2 eieren
1 appel
1 ui
75 gr panko
2 tl venkelzaad
2 tl gedroogde tijm
1 tl zout
1/2 tl witte peper
1 el mosterd
6 plakken ontbijtspek

Zo maak je het gehaktbrood met appel en venkel

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snipper de ui, schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in blokjes.
  3. Doe alle ingrediënten, behalve het spek, in een kom en kneed alles goed door elkaar.
  4. Vorm een soort cake van het gehakt en leg in een ovenschaal.
  5. Verdeel de plakken spek eroverheen en zet in de oven.
  6. Bak in ongeveer 35 minuten gaar.
  7. Laat even iets afkoelen en snij dan in plakken. Serveer met aardappels en groente of als stevige borrelhap. 

Eet smakelijk!

Tip: probeer ook eens een van deze gerechten: 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.