Vegetarische kokosquiche met champignons en snijbonen

Gepubliceerd op 19 september 2021 om 08:02

Je gebruikt voor deze quiche kokosmelk in plaats gewone melk in de vulling. In combinatie met de currypasta krijgt de quiche een heerlijke Aziatsiche smaak. Ik maakte de quiche als onderdeel van het Kokos menu, een aanrader voor kokosliefhebbers!

Qua groenten ging ik voor snijbonen, kastanje champignons, cantharellen en taugé. Niet jouw ding? Gebruik gewoon andere groenten die je wel lekker vindt. En kies ook gewoon een currypasta die je zelf het lekkerste vindt, het maakt namelijk niet uit of je nou rode, groene of bijvoorbeeld massaman curry gebruikt.

Ingrediënten voor 1 quiche (20 cm)

300 gr snijbonen
1/2 ui
100 gr kastanjechampignons
100 gr cantharellen
50 gr taugé
50 gr currypasta naar keuze
2 el kokosrasp
2 el paneermeel
275 ml kokosmelk
3 eieren
Bosui en of seroendeng ter garnering
Deeg
140 gr koude boter in blokjes
1 ei
300 gr bloem
2 el kokosrasp
Snuf zout
50 ml kokosmelk
Springvorm van 20 cm

Zo maak je de vegetarische kokosquiche

  1. Begin met het deeg, zorg dat alle ingrediënten en je handen koud zijn. Roer eerst de bloem, het zout en de kokosrasp door elkaar. Kneed dan met je handen de boter erdoor tot een kruimelig deeg.
  2. Voeg dan het ei toe en kneed er snel doorheen. Als laatste kneed je de kokosmelk erdoor. Maak een bal van het deeg, wikkel in huishoudfolie en leg een half uurtje in de koelkast.
  3. Maak ondertussen de vulling door de champignons, cantharellen in stukjes te snijden en de snijbonen in dunne reepjes. Snipper de ui fijn.
  4. Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit de ui een minuut aan. Voeg dan de snijbonen toe en bak 5 minuten. Bak dan ook de champignons en cantharellen mee.
  5. Voeg na 5 minuten de currypasta en 2 eetlepels van de kokosmelk toe. Bak nog 5 minuten en voeg de laatste minuut de taugé toe. Proef even en breng indien nodig op smaak met peper en zout of sojasaus.
  6. Zet het vuur uit en laat iets afkoelen. Verwarm de oven vast voor op 200 graden.
  7. Vet de springvorm in en leg een stuk bakpapier op de bodem.
  8. Haal het deeg uit de koelkast en rol uit tot een lap. Bekleed de vorm ermee en snij het deeg bovenaan recht af.
  9. Meng 2 el kokosrasp met 2 el paneermeel en strooi over de bodem van de quiche. Verdeel daar het groentemengsel over.
  10. Klop in een kom de eieren los met de rest van de kokosmelk en giet dat over de groenten heen. Schud de voorzichtig een beetje rond, zodat het eimengsel goed tussen de groenten zakt en bak de quiche dan 45 minuten in de oven.
  11. Garneer eventueel met wat ringetjes bosui en/of seroendeng.

Eet smakelijk!

TIP: Fan van quiche? Probeer dan ook eens deze gerechten: 

KokenKoken

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.