Kokos, ik vind het heerlijk! En je kan er alle kanten mee op, heerlijk in een toetje, een goede curry of bij het ontbijt. En dus ook ideaal als thema voor jouw 3 gangen menu.
Dit menu start met kokos-chili garnalen en kip, lekker krokant gebakken en gegarneerd met een verrassingsingrediënt. Namelijk pure chocola, echt heerlijk in combinatie met de kokos en chili!
Als hoofdgerecht maak je een vegetarische kokosquiche, met kastanjechampignons, cantharellen, snijbonen en taugé. Op smaak gemaakt met currypasta. En we sluiten dit lekkere diner af met een kokos-rijstpudding met frambozen. Lekker zoet en romig.
Ingrediënten voor 6 personen
Kokos-chili garnalen en kip
24 garnalen
225 gr kipfilet
1 limoen
185 gr chilisaus (+ extra om in te dippen)
50 gr bloem
60 gr kokosrasp
60 gr panko
10 gr bittere chocola
100 gr zure room om in te dippen
Zonnebloemolie om in te bakken
Vegetarische kokosquiche
300 gr snijbonen
1/2 ui
100 gr kastanjechampignons
100 gr cantharellen
50 gr taugé
50 gr currypasta naar keuze
2 el kokosrasp
2 el paneermeel
275 ml kokosmelk
3 eieren
Bosui en of seroendeng ter garnering
Deeg
140 gr koude boter in blokjes
1 ei
300 gr bloem
2 el kokosrasp
Snuf zout
50 ml kokosmelk
Springvorm van 20 cm
Zo maak je het kokos menu
Voor dit menu kun je de quiche en de rijstpap vast helemaal klaarmaken. Alleen de kip en garnalen voor het voorafje zou ik pas maken als je het gaat eten, dan is het op z'n lekkerst.
Vegetarische kokosquiche met champignons en snijbonen
Begin met de kokosquiche, dan hoef je deze alleen nog even op te warmen terwijl je het voorgerecht eet. Zet hem daarvoor nog 25 minuten op 150 graden in de oven. Maar goed, voordat je hem opwarmt moet je hem natuurlijk nog wel even maken. Je gebruikt voor deze quiche kokosmelk in plaats gewone melk in de vulling. In combinatie met de currypasta krijgt de quiche een heerlijke Aziatsiche smaak.
Bekijk hier het recept voor de vegetarische kokosquiche >>
Kokos-rijstpudding met frambozen
Als tweede bereid je het toetje voor. Deze romige rijstpudding vind ik het lekkerst als hij nog een beetje warm is. Maak hem dus niet te ver van te voren klaar, zodat je hem in de koelkast moet bewaren. Ik heb de rijst van te voren gekookt en in de pan laten zitten tot we het toetje gingen eten. Toen pas heb ik het met de frambozen en de jam in glaasjes verdeeld, daardoor was het nog lekker warm.
Lees hier hoe de kokos-rijstpudding met frambozen maakt >>
Kokos-chili garnalen en kip
Voor dit menu wilde ik eigenlijk alleen garnalen maken, maar aangezien lang niet iedereen van garnalen houdt, besloot ik ook kip te maken. Dat was een goed idee, want ook met kip is dit erg lekker! Je kan alles alvast voorbereiden, maar ik zou de kip en garnalen wel pas bakken als je bijna gaat eten. Dan zijn ze het lekkerst en dat is zo gebeurd, dus geen probleem.
Hier lees je het recept voor de kokos-chili garnalen en kip >>
Reactie plaatsen
Reacties