Bolognese portobello's

Gepubliceerd op 28 november 2020 om 18:05

Deze gevulde portobello's zijn heerlijk en ook nog eens makkelijk te maken. Kan bijna niet fout gaan. Ook nog lekker veel groenten en heel makkelijk vegetarisch te maken door gewoon vegetarische rulstukjes te gebruiken in plaats van gehakt. Alleen maar voordelen dus! Wanneer ga jij dit eten?

Je maakt eerst een lekkere en snelle bolognesesaus, daar vul je de portobello's mee. Dan alleen nog even in de oven zetten met wat parmezaan erover en je kan aan tafel. 

Ingrediënten voor 2 personen

4 portobellos
150 gr gehakt
200 gr passata
1 theelepel gedroogde salie
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde basilicum
1 theelepel gedroogde tijm
1 groene paprika
1 tomaat
1 wortel
1 ui
2 teentjes knoflook
25 gr parmezaan
250 gr aardappels
50 gr veldsla
1/2 eetlepel olijfolie
1/2 eetlepel azijn

Aan de slag met de bolognese portobello's

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de aardappels en snij in 8 parten. 
  3. Verhit wat olie in een hapjes of koekenpan met deksel en bak de aardappels met deksel op de pan in ongeveer 30 minuten gaar op middelhoog vuur. Roer regelmatig om. Haal de deksel de laatste 5 minuten van de pan en bestrooi met zout en peper.
  4. Snij de steeltjes uit de portobellos. Leg ze in een ovenschaal en bak 10 minuten.
  5. Snij de steeltjes van de portobello's fijn. Snij kwart ringen van de ui, snij en tomaat en paprika in kleine blokjes en de wortel in plakjes.
  6. Verhit een klein beetje olie in een pan en bak daarin de ui, wortel, salie, oregano, basilicum en tijm. Knijp ook de knoflook erbij uit.
  7. Bak ongeveer 2 minuutjes en voeg dan het gehakt toe. Bak het gehakt rul en voeg dan de tomaat, portobello en paprika toe.
  8. Bak nog 5 minuten en roer dan de passata erdoor, warm nog een paar minuutjes door en breng op smaak met peper en zout.
  9. Haal de portobellos uit de oven en schep de bolognesesaus erin.
  10. Wat niet past leg je gewoon naast de portobellos in de ovenschaal. Rasp de parmezaan eroverheen
  11. Bak nog 10 minuten in de oven
  12. Mix ondertussen de olijfolie en azijn door elkaar en roer de sla erdoor, breng op smaak met peper en zout
  13. Leg de sla op de borden en de portobello's daarbovenop.
  14. Serveer met de aardappels en eventueel een klodder mayonaise.

Eet smakelijk!

Tip: probeer ook eens een van deze gerechten: