Tagliatelle met tonijnsteak

Gepubliceerd op 11 december 2020 om 17:40

Weet jij al wat je gaat eten met kerst? Dit hoofdgerecht is een echte aanrader! Geen klassiek kerstgerecht, maar wel echt heel lekker en zeker 'kerstwaardig'. Heerlijke verse tagliatelle met pesto en tomaten, ui en olijven uit de oven. Met daarbovenop een smakelijke tonijnsteak.

Nog een pluspuntje, dit gerecht is zo klaar. De meeste tijd ben je kwijt aan het snijden van de groenten en basilicum en het raspen van de kaas. Maar dat kan je van te voren doen. Verder hoef je voornamelijk te wachten tot de groenten uit de oven kunnen. Het koken en bakken van de pasta en tonijn duurt alles bij elkaar minder dan 10 minuten.

Ingrediënten voor 2 personen

2 tonijnsteaks van ca. 150 gr per stuk
5 tomaten
1 grote ui
12 groene olijven
1 tl gedroogde tijm
2 tl gedroogde oregano
1,5 el olijfolie
1 teen knoflook
250 gr verse tagliatelle
2 à 3 el groene pesto
25 gr parmezaan
1 bosje basilicum

Aan de slag

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snij de tomaten in plakken, de ui in halve ringen en de olijven in plakjes.
3. Doe de groenten in een ovenschaal, meng met 1 eetlepel olijfolie, tijm, oregano en peper en zout naar smaak. Bak 25 minuten in de oven.
4. Snij ondertussen de basilicum fijn, rasp de parmezaan en breng een ruime pan met water aan de kook.
5. Dep de tonijnsteaks droog, smeer in met een beetje olijfolie (ongeveer halve eetlepel) en bestrooi met peper en zout.
6. Kook de pasta, vlak voor de groenten klaar zijn, in ongeveer 2 minuten gaar, giet af en spoel met koud water.
7. Zet alvast een grilpan op hoog vuur zodat deze goed heet wordt.
8. Roer dan de pesto door de tagliatelle en schep de groenten erdoor.
9. Gril de tonijnsteaks in de hete pan in ongeveer 2 minuten per kant, ze mogen van binnen mooi roze blijven.
10. Schep ondertussen de pasta van op de borden en bestrooi met de parmezaan.
11. Leg de tonijnsteaks op de pasta en bestrooi met de basilicum.

Eet smakelijk!