Kaneelpizza met peer

Gepubliceerd op 25 januari 2024 om 06:45

Een pizza als toetje, dat kan best! Deze zoete pizza is namelijk echt een heerlijk nagerecht, maar ook een aanrader voor een zoete lunch of tussendoortje. Je maakt een zoet pizzadeeg en belegt de pizza met kaneelboter, peer en pecannoten. Ik maakte hem als onderdeel van het pizza menu, maar ga hem zeker vaker maken! Het deeg moet een uurtje rijzen op een warme plek, in de tussentijd kan je mooi de peren schillen en snijden.

Ingrediënten voor 6 kaneelpizza's 

300 gr bloem (liefst type 00)
7 gr instant gist
5 gr zout
180 ml lauwwarm water
1 el zonnebloemolie
120 gr witte basterdsuiker
150 gr roomboter op kamertemeratuur
100 gr bruine basterdsuiker
1 1/2 tl kaneel
Mespunt speculaaskruiden
3 peren
Handje pecannoten

Aan de slag met kaneelpizza's

  1. Maak het deeg door de bloem, het gist, zout, water, de olie en het suiker te mengen. Kneed in 8 tot 10 minuten tot een mooie deegbal. Ik gebruikte mijn keukenmachine met deeghaken, dat is lekker makkelijk.
  2. Laat even (ongeveer 10 minuten) rusten, verdeel dan in 6 ballen. Smeer een schaal in met wat olie, leg de deegballen er in. Dek af met ingeölied huishoudfolie en laat op een warme temperatuur 1 uur rijzen. Ik verwarmde de oven voor op 50 graden, zette die vervolgens uit en liet het deeg daar rijzen, dat werkte heel goed.
  3. Prak ondertussen de kaneel, suiker en speculaaskruiden door de boter.
  4. Schil de peren en snij in stukjes en breek de pecannoten in grove stukken.
  5. Als het deeg gerezen is kan je er kleine pizzabodems van maken. Dit filmpje van Italiëplein laat heel duidelijk zien hoe dat moet, vond ik erg handig! Ik maakte de bodems op een stevige snijplank met veel bloem, zodat ze makkelijk de oven ingeschoven kunnen worden.
  6. Verwarm de oven ondertussen op 250 graden met de bakplaat erin.
  7. Smeer dan de boter op de pizzabodems en verdeel de peer erover.
  8. Bak de pizzaatjes op de hete bakplaat in 10 tot 12 minuten gaar.
  9. Strooi er na het bakken nog wat kaneel en de pecannoten over.

Eet smakelijk!

KokenKoken

De pizza's zijn een vullend toetje, dus combineer ze met één van deze lichte hoofdgerechten: