Kruidenbulgur met garnalen

Gepubliceerd op 27 december 2022 om 07:00

Deze kleurrijke schaal bulgur zit vol met groente en fruit, zoals paprika, erwtjes, sinaasappel en granaatappelpitjes. Een heerlijke combi van zoet en hartig die je op smaak brengt met verse kruiden en ras el hanout. Een lekkere, gezonde maaltijd vol vitamientjes én vol smaak. Die wil je maken!

Ik maakte hem met garnalen, maar je kan ook kiezen voor kipstukjes als je dat lekkerder vindt. Hou er dan wel rekening mee dat die iets langer moeten bakken dan de garnalen, dus voeg ze wat eerder toe aan de paprika.

Ingrediënten voor 4 personen

225 gr bulgur
350 gr garnalen
15 gr peterselie
15 gr munt
15 gr koriander
125 gr erwten
1 gele paprika
1 rode paprika
1 groene paprika
125 gr cherrytomaten
100 gr tomatenpuree
75 gr granaatappelpitjes
1 sinaasappel
2 el ras el hanout
200 gr Griekse yoghurt

TuinTuin

Zo maak je deze kruidenbulgur met garnalen

  1. Snij de paprika in blokjes, de cherrytomaten in kwarten en de kruiden fijn. Snij de sinaasappel in parten, snij de schil eraf en het vruchtvlees in stukjes.
  2. Roer ongeveer een vierde van de munt, koriander en peterselie door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verhit wat olie in een pan en voeg de tomatenpuree en anderhalve eetlepel ras el hanout toe. Bak 2 minuutjes en roer goed door elkaar. Roer dan de bulgur erdoorheen. Bereidt de bulgur nu volgens de uitleg op de verpakking. Sommige soorten moeten gekookt worden, andere moeten alleen wellen in heet water.
  4. Verhit in een koekenpan of wok nog wat olie en roerbak de paprika met de rest van de ras el hanout 5 tot 10 minuten. Voeg de garnalen toe en bak ongeveer 3 minuten. Voeg dan de erwten en cherrytomaten toe en bak nog 2 minuten, zodat alles warm is en de garnalen gaar.
  5. Roer bijna alle groenten en garnalen, kruiden en het fruit door de bulgur, breng op smaak met peper en zout en schep op een mooie schaal. Verdeel de rest van groenten, garnalen, fruit en kruiden eroverheen.
  6. Serveer met de kruidenyoghurt.

Eet smakelijk!


Serveer een lekker en gezond(er) toetje na de kruidenbulgur:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.