Deze vegan meloenshake is een heerlijke afsluiting van een etentje, bijvoorbeeld bij dit plantaardige menu. Maar het is ook een lekker tussendoortje op een hete zomerse dag. Je maakt het heel makkelijk door de ingrediënten samen in een blender te mixen. Schep er een bol citroensorbet bij en klaar-is-kees :)
Ingrediënten voor 4 personen
Halve à drie kwart galia meloen (afhankelijk van de grootte)
750 ml Alpro creamy lemon & lime
1 citroen
500 ml citroensorbet
Tip: de citroensorbet van de Albert Heijn is vegan.
Zo maak je de meloenshake met citroensorbet
- Haal de sorbet vast uit de vriezer, zodat het makkelijker te scheppen wordt.
- Snij de meloen in parten, verwijder de schil en snij in blokjes. Doe in de blender en pureer.
- Rasp de citroenschil en doe in de blender. Schil dan de citroen en snij de partjes tussen de velletjes uit met een scherp mes. Doe de partjes in de blender.
- Voeg ook de Alpro creamy toe en blender tot een gladde smoothie. Verdeel over 4 glazen.
- Schep in ieder glas een bol citroensorbet.
Eet smakelijk!
Meer zoete veganistische recepten:
Reactie plaatsen
Reacties