Zuid-Koreaanse hotteok

Gepubliceerd op 16 maart 2022 om 07:02

Dit is een lekker Zuid-Koreaans toetje: hotteok. Ze worden vaak omschreven als zoete pannenkoekjes, maar, behalve de vorm, vond ik het meer weg hebben van een donut dan van een pannenkoek. De buitenkant is lekker knapperig, doordat je het bakt in de olie. De binnenkant is zacht en gevuld met een zoet mengsel van noten.

Ze worden sinds de jarig 60 gegeten in Zuid-Korea en zijn daar nog steeds erg populair. Niet zo gek, want ze zijn erg lekker! Je hebt zowel zoete als hartige varianten. Dit is een recept voor een zoete hotteok, want ik maakte het als toetje bij dit streetfood menu.

Ingrediënten voor 6 stuks

2 tl gist
2 el wittebasterdsuiker
75 ml warm water (niet heet!)
120 gr kleefrijstmeel
90 gr volkorenmeel
0,5 tl zout
120 ml melk

Vulling
60 gr witte basterdsuiker
0,5 tl kaneel
1 el ongezouten pinda's
1 el walnoten
1 el zonnebloempitten
1 el sesamzaad
Snufje zout

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Zo maak je hotteok

  1. Meng het gist met 1 eetlepel suiker en giet het warme water erbij. Roer goed door elkaar en laat 5 minuten, er moeten belletjes in het mengsel ontstaan.
  2. Roer ondertussen de rijstmeel en het volkoren meel door elkaar samen met het zout de andere eetlepel suiker.
  3. Roer na 5 minuten het gistmengsel erdoor en voeg al roerend ook de melk toe. Roer tot het een deegbal wordt.
  4. Bestuif je aanrecht met bloem en kneed het deeg 5 minuten tot het mooi soepel is. Leg in een kom en dek die af met een theedoek of ligt ingevet stuk huishoudfolie. Laat anderhalf uur rijzen op een warme plek.
  5. Maak ondertussen de vulling. Hak de pinda's, walnoten en zonnebloempitten fijn en kneus de sesamzaadjes. Doe in een bakje en roer de suiker en kaneel erdoor.
  6. Sla de lucht uit het deeg en kneed nog een minuut door. Verdeel het in 6 gelijke stukken.
  7. Rol de stukken deeg steeds uit tot ronde lapjes en schep er een flinke eetlepel vulling. Vouw daarna dicht en druk goed aan. Vorm er een balletje van en druk die iets plat.
  8. Verhit nu een koekenpan met een flinke laag (zonnebloem)olie, de hele bodem moet goed bedekt zijn. Zet het vuur middelhoog en bak de hotteok ongeveer 5 minuten per kant tot ze mooi goudbruin zijn.
  9. Als je nog wat vulling over hebt, is het lekker om de hete hotteoks daar nog even doorheen te halen.

Eet smakelijk!


Probeer ook eens een van deze recepten:

Bananenpannenkoekjes met anijs en peer

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.