Lekker en gezond, dat is deze courgetti met kipgehaktballetjes in romige paprikasaus! Je vervangt een deel van de spaghetti voor courgette, maakt de gehaktballetjes van kip en de saus is van gegrilde paprika's en cottage cheese. Op die manier geniet je van een heerlijk pastagerecht, met een stuk minder calorieën dan normaal. Een goed hoofdgerecht bij dit gezonde menu.
Je maakt het af met geroosterde pijnboompitten en feta. Dat is dan misschien weer niet mega gezond, maar wel heel lekker. En dat is natuurlijk eigenlijk wel het belangrijkste :)
Ingrediënten voor 6 personen
900 gr kipgehakt
6 el Italiaanse kruiden, zoals salie, basilicum, oregano, knoflookpoeder
3 uien
1 ei
75 gr paneermeel
3 courgettes, of 900 gr. courgetti
300 gr. cottage cheese
450 gr. gegrilde paprika uit pot
3 tenen knoflook
210 gr spaghetti
300 gr feta
60 gr pijnboompitjes
Het recept voor courgetti met kipballetjes in romige paprikasaus
- Snipper 1 van de uien heel fijn en mix met de Italiaanse kruiden, paneermeel, het ei en het gehakt. Gebruik je alleen losse kruiden en geen mix met peper met zout? Mix dan ook anderhalve tl zout en anderhalve tl (cayenne)peper door het gehakt.
- Draai ongeveer 42 kleine balletjes van het gehakt en zet apart.
- Dep de gegrilde paprika's droog en doe in een blender samen met de knoflookteentjes en cottage cheese. Blend tot een gladde saus.
- Snipper de andere 2 uien en draai de courgettes door de spiraalsnijder tot courgetti.
- Breng dan een ruime pan water aan de kook. Kook de spaghetti in 8 tot 10 minuten gaar.
- Verwarm een koekenpan zonder vet en rooster de pijnboompitjes.
- Verwarm in een ruime hapjespan een klontje boter en een scheutje olijfolie.
- Bak de gehaktballetjes rondom aan op middelhoog vuur. Zet het vuur lager, voeg een scheutje water toe en doe de deksel op de pan. Bak de balletjes in 5 tot 8 minuten gaar.
- Verhit olijfolie in een wokpan en fruit daarin de ui aan, voeg na een paar minuten de courgetti toe, bak een minuutje mee en roer dan de paprikasaus erdoor en warm in een paar minuten op.
- Breng de saus op smaak met peper en zout. Roer de spaghetti erdoorheen en schep op de borden. Verdeel de gehaktballetjes, feta en pijnboompitjes erover.
Eet smakelijk!
Probeer ook eens deze pasta recepten:
Reactie plaatsen
Reacties