Dit gerecht zit vol mediterrane smaken en geeft je een heerlijk vakantiegevoel. Je serveert garnalen in een heerlijke saus van geroosterde paprika en tomaten. Lekker met peterselie olie, feta en geroosterd brood. Serveer hem gewoon midden op tafel om lekker samen te delen, zoals bij dit shared dining menu.
Dit recept is gebaseerd op een gerecht dat ik tegenkwam in Delicious (ik heb door de jaren heen een gigantische stapel verzameld, heerlijk om kook-inspiratie op te doen!). Deze versie iets sneller, want ik gebruikte geroosterde paprika's uit een potje. Maar je kan dus ook zelf de paprika's roosteren als je voldoende tijd hebt. Dit gerecht is trouwens perfect voor in een menu, want je kan het helemaal voorbereiden. Voeg op het laatste moment de garnalen en feta toe en zet het in de oven terwijl jullie smullen van een lekker voorgerecht.
Ingrediënten voor 4 personen
Ca. 32 garnalen
15 gr peterselie
1 tl citroensap
2 el extra vierge olijflie
1 chilipepertje
3 knoflooktenen
1 ui
8 olijven
1 el gedroogde oregano
400 gr geroosterde paprika's (uitlekgewicht)
400 gr tomaten (vers)
125 gr frito of passata
85 gr feta
Geroosterd brood voor erbij (bv. pita's of ciabatta)
Het recept voor deze garnalen in paprika-tomaatsaus
- Maak eerst de peterselie olie, pluk daarvoor de blaadjes van de takjes en snij heel fijn. Meng met het citroensap en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
- Verwarm de oven voor op 200 graden (boven/onderwarmte).
- Snij de tomaten en geroosterde paprika's in stukjes, niet al te klein.
- Snipper de ui, knoflook en het pepertje en snij de olijven in plakjes.
- Verhit een scheutje olie in een ovenbestendige pan en bak de ui, knoflook, peper, olijven en oregano een paar minuten zachtjes aan.
- Voeg de oregano, tomaten (inclusief zaadjes) en de paprika toe en bak nog eens een paar minuten.
- Giet dan de passata erbij en breng aan de kook. Laat de saus ongeveer een kwartiertje zachtjes inkoken.
- Maak ondertussen de garnalen schoon als dat nodig is. En bestrooi met een beetje peper en zout. Breng de saus ook op smaak met peper en zout.
- Steek alle garnalen in de saus, maar zorg dat ze er nog wel een stuk bovenuit steken.
- Verkruimel de feta erover en zet de pan iets boven het midden in de oven. Laat ongeveer 10 minuten bakken, tot de garnalen gaar zijn.
- Bestrooi het gerecht met nog een beetje oregano en schep de peterselie olie erop.
- Serveer midden op tafel met geroosterd brood erbij.
Eet smakelijk!
Serveer een van deze desserts na de garnalen in paprika-tomaatsaus:
Reactie plaatsen
Reacties