Ik heb een lekker én heel gezellig menu voor je! Met dit shared dining menu serveer je drie gerechten die je deelt met je gasten. Je eet samen van één gerecht, serveer het in één grote schaal midden op tafel. Op die manier bespaar je jezelf ook nog wat afwas :)
Het menu start met een zomerse tataki van watermeloen. Door de watermeloen te roosteren in de oven, te marineren en daarna nog even te grillen verandert de structuur en is het net of je tonijn zit te eten. Erg verrassend en vooral heel lekker! Het hoofdgerecht zit bomvol groenten, je maakt een smaakvolle saus van geroosterde paprika en tomaten. Heerlijk met geroosterde garnalen, feta en peterselie olie. Als toetje serveer je nacho's. Deze zoete variant dip je in romige mango cheesecake-dip. Zelfs als je genoeg hebt gegeten, blijf je lekker snoepen van deze nacho's. Perfect om midden op tafel te zetten en lekker met z'n allen van te eten.
Ingrediënten voor 4 personen
Tataki van watermeloen
Ca. 550 gr watermeloen in 3 stukken van 10x5x3 cm
1 tl zout
6 el sojasaus
2 el rijstazijn
1 el sesamolie
2 tl sriracha
2 tl gemberpuree
2 tl gehakte knoflook
2 tl limoensap
40 gr edamame
Half vel nori
40 gr mayonaise
Beetje wasabi naar smaak
Paar blaadjes verse koriander
1,5 tl sesamzaadjes
Garnalen in geroosterde paprika-tomaatsaus
Ca. 32 garnalen
15 gr peterselie
1 tl citroensap
2 el extra vierge olijflie
1 chilipepertje
3 knoflooktenen
1 ui
8 olijven
1 el gedroogde oregano
400 gr geroosterde paprika's (uitlekgewicht)
400 gr tomaten (vers)
125 gr frito of passata
85 gr feta
Geroosterd brood voor erbij (bv. pita's of ciabatta)
Zo maak je dit shared dining menu
Je kan alle gerechten van dit menu alvast voorbereiden. Eigenlijk hoef je alles alleen nog mooi op een bord te leggen en midden op tafel te zetten zodat jullie lekker samen kunnen genieten van deze heerlijke gerechten. Het is handig om te starten met het voorgerecht, want dat duurt wel even om te breiden. Vervolgens maak je het toetje klaar, zodat de mango-cheesecake dip tijd heeft om een beetje op te stijven. En als laatste bereid je het hoofdgerecht voor.
Tataki van watermeloen
De tataki van watermeloen heeft eigenlijk 3 bereidingen, dus dat duurt even. Gelukkig hoef je tijdens het bakken in de oven en het marineren zelf niks te doen. Dan kun je mooi vast aan de slag met het hoofdgerecht en het toetje. Zorg dat je zeker een uur van te voren klaar bent met grillen, zodat je tataki kan afkoelen. Want je serveert hem koud.
Klik hier voor het recept van de watermeloen tataki >>
Dessert nacho's met mango cheesecake
Terwijl de tataki van watermeloen in de oven staat kun je vast aan de slag met het toetje. Begin met de mango cheesecake-dip en als de watermeloen uit de oven is kun je daarin de zoete nacho's bakken. Zo kan je mooi meerdere gerechten tegelijk maken voor dit menu.
Bekijk hier hoe je dessert nacho's maakt >>
Garnalen in geroosterde paprika-tomaatsaus
Als laatste bereid je de garnalen in geroosterde paprika-tomaatsaus. Je kan het gerecht helemaal klaarmaken, zodat het alleen nog even in de oven moet. Dat kan je mooi doen terwijl jullie het voorgerecht eten. Besprenkel daarna met de peterselie olie
Hier lees je het recept voor de garnalen in geroosterde paprika-tomaatsaus >>
Reactie plaatsen
Reacties